• O aeronavă a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru stingerea incendiilor, acţionează, începând de sâmbătă, pentru stingerea incendiului de pădure declanşat în zona montană.
  • Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, în jurul orei 20.00, iar misiunile vor continua şi în cursul zilei de duminică, 7 august.
  • Misiunea aeriană se desfăşoară la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru stingerea incendiilor, acţionează, începând de sâmbătă, pentru stingerea incendiului de pădure declanşat în zona montană – Muntele Zănoaga Câinenilor, din judeţul Vâlcea, anunţă MApN.

Aeronava a decolat din Baza 90 Transport Aerian de la Otopeni, în jurul orei 20.00, iar misiunile vor continua şi în cursul zilei de duminică, 7 august, în funcţie de situaţia concretă din teren. Misiunea aeriană se desfăşoară la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

În configuraţie pentru stingerea incendiilor, aeronavele C-27J Spartan pot transporta 6.000 de litri de apă (şase containere) la fiecare trecere.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Aeronavele de acest tip ale Forţelor Aeriene Române au acţionat, din 2017 şi până în prezent, pentru stingerea a mai multe incendii de pădure din ţara noastră, în judeţele Mehedinţi, Alba, Hunedoara şi Buzău.

De asemenea, au executat şi trei misiuni internaţionale – în luna iulie a anului 2018, în Grecia, în luna august a anului 2021, în Macedonia de Nord, şi în luna iulie a acestui an, în Slovenia.

ISU Vâlcea precizează că incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 3 ha, la nivelul solului, cu flacară pe alocuri şi emisie de fum, într-o zona stancoasă şi abruptă, inaccesibilă auto şi pedestru. Viteza de propagare este redusă iar incendiul nu este localizat.