• În iulie, Coreea de Nord a devenit singura națiune, în afară de Rusia și Siria, care a recunoscut independența teritoriilor Donețk și Luhansk, aliniindu-se și mai mult la Rusia în ceea ce privește conflictul din Ucraina.
  • Acțiunea provocatoare a Coreei de Nord vine în contextul în care administrația Biden a devenit din ce în ce mai îngrijorată de intensificarea activității Coreei de Nord în vederea obținerii de arme nucleare.
  • Coreea de Nord a testat mai mult de 30 de rachete balistice în acest an, inclusiv primele sale zboruri de rachete balistice intercontinentale din 2017.

Ministerul rus al Apărării este în curs de a achiziționa milioane de rachete și obuze de artilerie din Coreea de Nord pentru lupta sa în curs în Ucraina, potrivit unei constatări a serviciilor secrete americane recent retrogradate.

Un oficial american, care a vorbit sub protecția anonimatului pentru a discuta despre determinarea serviciilor de informații, a declarat că faptul că Rusia apelează la statul izolat Coreea de Nord demonstrează că armata rusă continuă să sufere de o lipsă severă de aprovizionare în Ucraina, datorată în parte controalelor și sancțiunilor la export.

Oficialii serviciilor de informații americane consideră că rușii ar putea căuta să achiziționeze echipamente militare nord-coreene suplimentare în viitor. Constatarea serviciilor de informații a fost raportată pentru prima dată de The New York Times. Oficialul american nu a detaliat cât de mult armament intenționează Rusia să achiziționeze din Coreea de Nord. constatarea vine după ce administrația Biden a confirmat recent că armata rusă a primit în august drone fabricate în Iran pentru a fi folosite pe câmpul de luptă din Ucraina.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
CINE-I „DI VINĂ”?
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Casa Albă a declarat săptămâna trecută că Rusia s-a confruntat cu probleme tehnice cu dronele de fabricație iraniană achiziționate de la Teheran în august pentru a fi folosite în războiul cu Ucraina.

Rusia a preluat luna trecută, în mai multe zile, vehicule aeriene fără pilot Mohajer-6 și din seria Shahed, în cadrul a ceea ce administrația Biden spune că este probabil parte a unui plan rusesc de achiziționare a sute de drone iraniene pentru a fi folosite în Ucraina.

Coreea de Nord a încercat să strângă relațiile cu Rusia în timp ce o mare parte a Europei și a Occidentului s-au îndepărtat, acuzând Statele Unite pentru criza din Ucraina și denunțând politica hegemonică a Occidentului ca justificând acțiunea militară a Rusiei în Ucraina pentru a se proteja. Nord-coreenii au dat de înțeles că sunt interesați să trimită muncitori în construcții pentru a ajuta la reconstrucția teritoriilor ocupate de Rusia în estul țării.

Ambasadorul Coreei de Nord la Moscova s-a întâlnit recent cu trimiși din două teritorii separatiste susținute de Rusia în regiunea Donbas din Ucraina și și-a exprimat optimismul cu privire la cooperarea în domeniul migrației forței de muncă, citând relaxarea controalelor la granița pandemică a țării sale.

Statele Unite au retrogradat și dezvăluit frecvent concluziile serviciilor de informații pe parcursul războiului crâncen din Ucraina pentru a evidenția planurile operațiunilor de dezinformare rusești sau pentru a atrage atenția asupra dificultăților Moscovei în continuarea războiului. Armata mai mică a Ucrainei a opus o rezistență puternică forțelor rusești superioare din punct de vedere militar.