• Liderul britanic părăsește pentru ultima dată biroul său din Downing Street pentru a-și prezenta în mod oficial demisia reginei.
  • Truss, care a fost numită luni lider al Partidului Conservator aflat la putere, va fi numită prim-ministru în timpul propriei audiențe cu regina, puțin mai târziu.
  • Truss a promis să dea rezultate în ceea ce privește economia, criza energetică și sistemul de sănătate suprasolicitat.

Premierul britanic Boris Johnson a părăsit pentru ultima dată biroul său din Downing Street înainte de a se îndrepta spre Scoția pentru a-și prezenta oficial demisia reginei Elisabeta a II-a. Liderul britanic, care și-a anunțat intenția de a demisiona în urmă cu două luni, este așteptat să se întâlnească cu regina în cursul zilei de marți, la proprietatea sa de la Balmoral, pentru a începe transferul de putere către Liz Truss. Truss, care a fost numită luni lider al Partidului Conservator aflat la putere, va fi numită prim-ministru în timpul propriei audiențe cu regina, puțin mai târziu.

Vorbind în fața No 10 Downing Street, Johnson a declarat că politicile sale au dat țării puterea economică de a ajuta oamenii să treacă peste criza energetică, înainte de a încheia cu fanfaronada sa tipică. Sunt ca una dintre acele rachete de propulsie care și-a îndeplinit funcția, a spus Johnson înainte de a se urca într-o mașină și de a părăsi porțile Downing Street pentru ultima oară în calitate de prim-ministru.

Acum voi reintra ușor în atmosferă și mă voi prăbuși invizibil într-un colț îndepărtat și obscur al Pacificului.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Votul conservator

Truss, în vârstă de 47 de ani, își va prelua funcția la o zi după ce cei 172.000 de membri ai Partidului Conservator au ales-o pentru a conduce formațiunea lor. Marți după-amiază, se așteaptă ca ea să rostească primul său discurs în calitate de lider al unei națiuni de 67 de milioane de oameni îngrijorați de creșterea facturilor la energie și de o iarnă de recesiune și neliniște sindicală care se anunță.

Aceste probleme s-au înrăutățit în ultimele două luni, deoarece Johnson nu a avut autoritatea de a lua decizii politice majore după ce și-a anunțat planul de a se retrage.

Luni, în fața membrilor Partidului Conservator, Truss a promis să dea rezultate în ceea ce privește economia, criza energetică și sistemul de sănătate suprasolicitat, deși a oferit puține detalii despre politicile sale.