• PTKM-1R este capabilă să selecteze ce vehicul blindat să lovească.
  • Ministerul rus al Apărării a anunțat finalizarea testării primei mine anti-vehicule de atac din partea de sus a țării în 2018.
  • Partea superioară a unui tanc sau a unui alt vehicul blindat de luptă (AFV) este de obicei echipată cu un blindaj mai subțire.

Cea mai recentă generație de mine antitanc rusești ar fi fost capturată în timpul unei ofensive ucrainene în nord-estul regiunii Harkov. Trupele ucrainene au capturat cea mai nouă mină antitanc de fabricație rusească PTKM-1R, cunoscută popular sub numele de mina săritoare.

Potrivit agenției ruse de stat pentru exportul de armament Rosoboronexport, PTKM-1R este o muniție inteligentă concepută pentru a avaria sau distruge tancuri și vehicule blindate de luptă. după cum notează agenția de export de armament, PTKM-1R este capabilă să selecteze ce vehicul blindat să lovească, ea alege doar acele echipamente care îndeplinesc parametrii specificați în ceea ce privește zgomotul și vibrațiile la sol.

PTKM-1R se deosebește de minele convenționale anti-vehicule prin capacitatea sa de a ataca partea superioară a unui vehicul blindat. Partea superioară a unui tanc sau a unui alt vehicul blindat de luptă (AFV) este de obicei echipată cu un blindaj mai subțire decât partea frontală sau laterală – prin urmare, partea superioară este aproape întotdeauna cel mai vulnerabil aspect al unui vehicul blindat.

Recomandări

NOBEL PENTRU MEDICINĂ
UCRAINA LOVEȘTE CRIMEEA
ISRAEL LUPTĂ SĂ SUPRAVIEȚUIASCĂ
PRIMAR UCIS ÎN MEXIC
UN AN DE RĂZBOI, RESTUL ZILE
UN AN DE RĂZBOI, CÂTE ZILE

Ministerul rus al Apărării a anunțat finalizarea testării primei mine anti-vehicule de atac din partea de sus a țării în 2018, iar producția în masă a fost lansată în 2020.