• Ministrul de externe al Chinei afirmă că abordarea țării este de a promova pacea prin discuții.
  • Președintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut revocarea automată a statutului de membru permanent al Rusiei în Consiliul de Secuitate al ONU.
  • Rusia a declarat că China are întrebări și îngrijorări cu privire la acțiunile Moscovei în Ucraina.

China a făcut apel la o rezolvare pașnică a crizei ucrainene, în cadrul celei de-a 77-a Adunări Generale a ONU, care a avut loc sâmbătă la New York. China susține toate eforturile care conduc la rezolvarea pașnică a crizei ucrainene, a declarat ministrul chinez de externe, Wang Yi.

Abordarea noastră este de a promova pacea prin discuții, care este echitabilă și pragmatică și vizează atât simptomele, cât și cauzele profunde ale problemelor din punctele fierbinți, a spus Wang. El a făcut apel la părțile implicate în conflict să împiedice revărsarea acestuia.

China, care are legături relativ puternice cu Rusia sub conducerea președintelui Xi Jinping, s-a abținut să se alăture apelului Occidentului la acțiune și condamnării pentru invazia președintelui Vladimir Putin în Ucraina în februarie.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
KIEVUL SE DIGITALIZEAZĂ
E-SKIN IMITĂ ATINGEREA UMANĂ
PROGNOZA METEO DE PAȘTE

Nicio țară nu ar trebui să abuzeze de puterea sa pentru a intimida alte țări suverane, a declarat Wang, fără a preciza. Nicio țară nu este mai presus de celelalte.

Putin s-a întâlnit cu domnul Xi la începutul acestei luni. După întâlnirea din Uzbekistan, Rusia a declarat că China are întrebări și îngrijorări cu privire la acțiunile Moscovei în Ucraina.

Apreciem foarte mult poziția echilibrată a prietenilor noștri chinezi în ceea ce privește criza ucraineană, a declarat Putin. Înțelegem întrebările și preocupările dumneavoastră în această privință. În timpul întâlnirii de astăzi, vom explica, desigur, poziția noastră.

Însă, după anunțul Rusiei privind o mobilizare parțială a forțelor în Ucraina, liderii occidentali din SUA, Germania și Marea Britanie și-au folosit vocea în cadrul Adunării ONU pentru a condamna acțiunile Rusiei.

Președintele Consiliului European, Charles Michel, a cerut revocarea automată a statutului de membru permanent al Rusiei în Consiliul de Secuitate al ONU.