• Aproape 500 de milioane de persoane vor dezvolta boli de inimă, obezitate sau diabet care pot fi atribuite inactivității fizice între 2020 – 2030, dacă guvernele din întreaga lume nu iau măsuri urgente pentru a promova beneficiile exercițiilor fizice.
  • OMS recomandă cel puțin 150 de minute de activitate fizică pe săptămână pentru adulți pentru a preveni astfel de boli.
  • Tratamentul medical necesar pentru cele 500 de milioane de persoane care riscă să se îmbolnăvească din cauza lipsei de mișcare va costa lumea aproximativ 27 de miliarde de dolari.

Milioane de oameni din întreaga lume nu fac suficientă mișcare, iar acest fenomen ar putea avea consecințe grave în următorii ani, potrivit (OMS) Organizația Mondială a Sănătății.

Între 2020 și 2030, se estimează că încă 500 de milioane de persoane din întreaga lume vor dezvolta cel mai probabil boli de inimă, obezitate, diabet, depresie, demență și alte afecțiuni cauzate de lipsa de exerciții fizice, a precizat OMS într-un raport publicat azi.

Recomandări

ORDINE ÎN PARLAMENT
ÎNCĂLZIREA CLIMEI SCHIMBĂ IERNILE
CE REFORME VOR PARTIDELE
UN „IRON DOME” ROMÂNESC?
TOM CRUISE E PREMIAT
CINE L-A UCIS PE KIRILLOV

OMS recomandă cel puțin 150 de minute de activitate fizică pe săptămână pentru adulți pentru a preveni astfel de boli.

Mai mult de 30% din populația mondială nu respectă recomandarea OMS. Această situație este de două ori mai gravă în țările cu venituri ridicate aproape 40% decât în țările cu venituri mici 16%.

Antrenament „național”

Pentru a se menține în formă, oamenii nu trebuie neapărat să se angajeze în activități fizice precum joggingul și orele de fitness în săli de sport specializate sau în asociații, precizează OMS. Ciclismul și mersul pe jos în pas vioi pot contribui, de asemenea, la condiția fizică.

În unele țări există bariere culturale care le împiedică pe femei să facă exerciții fizice în aer liber, dar oamenii se pot menține în formă făcând exerciții fizice în propriile case – de exemplu, urcând scările, jucându-se cu copiii sau făcând diverse treburi casnice.

Pandemia de COVID-19 a arătat, de asemenea, importanța programelor de fitness online, se mai arată în raportul OMS.

Tratamentul medical necesar pentru cele 500 de milioane de persoane care riscă să se îmbolnăvească din cauza lipsei de mișcare va costa lumea aproximativ 27 de miliarde de dolari, potrivit Fiona Bull, directorul departamentului de activitate fizică al OMS.