• Democrata a rupt tăcerea cu privire la atac printr-o declarație duminică, afirmând că starea soțului ei continuă să se îmbunătățească.
  • Scott a refuzat să comenteze mai mult cu privire la un posibil motiv al agresiunii și a spus că ancheta este în curs de desfășurare.
  • La un moment dat, suspectul l-a căutat pe liderul democrat strigând: Unde este Nancy? Unde este Nancy?.

Președinta Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, a declarat că ea și familia sa sunt cu inima frântă și traumatizate după ce un bărbat violent” a intrat în casa ei din San Francisco și i-a atacat soțul.

Paul Pelosi, în vârstă de 82 de ani, se recuperează în urma unei fracturi craniene după ce a fost lovit cu un ciocan de un intrus vineri.

Democrata a rupt tăcerea cu privire la atac printr-o declarație duminică, spunând că starea soțului ei continuă să se îmbunătățească. Ea a spus: Nu am mai văzut-o până acum: Din păcate, un bărbat violent a pătruns ieri dimineață în casa familiei noastre, a cerut să mă confrunte și l-a atacat brutal pe soțul meu Paul.

Recomandări

O FURTUNĂ SOLARĂ AMENINȚĂ PĂMÂNTUL
ATENȚIE, CIP DEFECT
SÂMBĂTĂ VEZI FINALA EUROVISION
NASA VREA TREN PE LUNĂ
COREEA DE NORD LANSEAZĂ ALT SISTEM DE RACHETE
JUMĂTATE TU, JUMĂTATE EU

Copiii noștri, nepoții noștri și cu mine suntem cu inima frântă și traumatizați de atacul care ne-a pus în pericol viața lui Pop. Suntem recunoscători pentru reacția rapidă a forțelor de ordine și a serviciilor de urgență și pentru îngrijirile medicale vitale pe care le primește. Intrusul – David DePape – a pătruns în casa cuplului din San Francisco în jurul orei 2.30 dimineața, se pare că îl căuta pe președintele Camerei Deputaților din SUA.

Poliția a declarat că ofițerii au fost chemați la casă pentru o verificare a stării de bine și au sosit pentru a-i găsi pe ambii bărbați ținând în mână ciocanul. Aceștia au declarat că suspectul a smuls apoi ciocanul de lângă dl Pelosi și l-a folosit pentru a-l ataca violent, înainte de a fi placat de ofițeri.

La un moment dat, suspectul l-a căutat pe liderul democrat strigând: Unde este Nancy? Unde este Nancy?. Șeful poliției din San Francisco, William Scott, a declarat vineri seară, în cadrul unei conferințe de presă, că atacul asupra dlui Pelosi în locuința lor din San Francisco a fost intenționat.

El a spus: Acesta nu a fost un act întâmplător. A fost ceva intenționat. Și este greșit. Scott a refuzat să comenteze mai mult cu privire la un posibil motiv al agresiunii și a spus că ancheta este în curs de desfășurare. Anterior, președintele SUA a reluat comentariile șefului poliției, spunând că se pare că agresiunea a fost destinată președintelui Camerei Reprezentanților din SUA.

El a condamnat rapid atacul asupra lui Pelosi, calificându-l drept josnic, și a făcut o paralelă între atacul asupra soțului președintelui Camerei și revoltele de la Capitoliul SUA. Vorbind la un eveniment din Philadelphia, vineri seara, el a abordat rapoartele potrivit cărora atacatorul ar fi repetat același cântec auzit în timpul revoltelor din 6 ianuarie 2021.