• Yoon Hee-keun a declarat că simte o responsabilitate nelimitată în ceea ce privește siguranța publică”.
  • Șeful poliției a declarat că răspunsul poliției a fost dezamăgitor”.
  • În cadrul unei ședințe a Adunării Naționale, ministrul de interne Lee Sang-min a prezentat scuze cetățenilor.

Șeful poliției sud-coreene a declarat că răspunsul lor de urgență la accidentul de la Itaewon a fost inadecvat” – prima recunoaștere din partea oficialilor că nu au făcut suficient de mult pentru a-l preveni. Pe fondul unor apeluri tot mai mari la responsabilitate, Yoon Hee-keun a declarat că simte o responsabilitate nelimitată în ceea ce privește siguranța publică” pentru ceea ce s-a întâmplat.

El a promis o anchetă completă. Ministrul de interne Lee Sang-min și-a cerut, de asemenea, scuze pentru incidentul care a provocat moartea a 156 de persoane și rănirea altor 152. S-a întâmplat sâmbătă seara, în timp ce mulțimea s-a adunat pe o alee din Itaewon, un cartier popular al vieții de noapte din Seul, pentru a sărbători Halloween-ul fără restricții pentru prima dată de la COVID.

Yoon a declarat că poliția a primit numeroase apeluri înainte de producerea accidentului, alertându-i cu privire la gravitatea situației, dar răspunsul lor a fost deficitar. Poliția din Seul a declarat pentru BBC că primul apel la numărul de urgență al Coreei de Sud a fost dat la ora locală 18:34 – cu câteva ore înainte de momentul în care ar fi început zdrobirea mortală – și că au mai fost alte 10 apeluri în următoarele trei ore și jumătate.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Șeful poliției a declarat că răspunsul poliției a fost dezamăgitor”. Aceștia vor efectua o investigație intensivă rapidă și riguroasă” pentru a vedea dacă au fost luate măsuri adecvate după primirea apelurilor și dacă ofițerii au reacționat în mod corespunzător.

În cadrul unei ședințe a Adunării Naționale, ministrul de interne Lee Sang-min a prezentat scuze cetățenilor. Este foarte trist pentru mine, ca tată care are un fiu și o fiică… este dificil să exprim în cuvinte cât de ireală este această situație și este dificil să accept această situație”, a spus el. Comentariile lui Yoon și Lee vin ca urmare a cererilor tot mai numeroase ale publicului de a fi responsabilizați. Dar alte autorități au încercat să prezinte acest lucru ca pe un accident care nu ar putea fi învinuit cu ușurință de nimeni.