• Neprimerov le-a spus jurnaliștilor că încearcă să facă apel la decizia unei instanțe estoniene.
  • Permisul lui Neprimerov a fost revocat din cauza participării sale active la mitingurile de protest pro-ruse.
  • Neprimerov a luat parte la evenimente într-o manieră provocatoare: a purtat steaguri rusești, o uniformă militară rusă și alte simboluri rusești.

Autoritățile estoniene au revocat permisul de ședere al lui Serghei Neprimerov, un cetățean rus în vârstă de 66 de ani care a trăit în Estonia aproape toată viața sa. Potrivit postului de știri rus Fontanka, la 30 septembrie, Neprimerov a călătorit din Narva, Estonia, în Ivangorod, Rusia, pentru a participa la înmormântarea unui prieten.

Când a încercat să se întoarcă acasă, autoritățile de frontieră estoniene au refuzat să îl lase să intre în țară și l-au notificat că are interdicție de a intra în Estonia și în restul spațiului Schengen timp de cinci ani.

Mi s-a spus că permisul meu de ședere a fost revocat pentru că sunt un pericol pentru UE. M-au urcat într-o mașină, m-au dus la punctul de control de frontieră nr. 2, m-au dus la pod, mi-au dat pașaportul, mi-au luat cartea de identitate și asta a fost tot – am rămas acolo, pe pod, fără niciun bun, cu excepția telefonului și a umbrelei”, a declarat Neprimerov pentru Fontanka.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Potrivit autorităților estoniene, permisul lui Neprimerov a fost revocat din cauza participării sale active la mitingurile de protest pro-ruse. Timp de ani de zile, Neprimerov a luat parte la evenimente într-o manieră provocatoare: a purtat steaguri rusești, o uniformă militară rusă și alte simboluri rusești”, au declarat oficialii. Neprimerov le-a spus jurnaliștilor că încearcă să facă apel la decizia unei instanțe estoniene.