• Casa Albă l-a criticat pe Trump, spunând într-o declarație că intoleranța, ura și antisemitismul nu au absolut niciun loc în America – inclusiv la Mar-A-Lago”.
  • Trump a declarat la începutul acestei luni că intenționează să ceară nominalizarea republicană pentru a candida din nou la Casa Albă în 2024.
  • David Friedman, fostul ambasador al lui Trump în Israel, a declarat că antisemiții nu merită nici un sfert printre liderii americani, de dreapta sau de stânga”.

Unii republicani l-au criticat duminică pe Donald Trump pentru că a luat masa cu suprematistul alb Nick Fuentes la complexul Mar-A-Lago din Florida al fostului președinte, chiar dacă Trump a spus că întâlnirea a fost involuntară. Guvernatorul republican al statului Arkansas, Asa Hutchinson, l-a acuzat pe Trump că dă putere extremismului.

Nu cred că este o idee bună ca un lider care dă un exemplu pentru țară sau pentru partid să se întâlnească cu un rasist sau antisemit declarat”, a declarat Hutchinson pentru CNN. Reprezentantul James Comer, un deputat republican din Kentucky, a declarat că Trump are nevoie de o mai bună judecată (în privința) celor cu care ia masa”.

Nu aș accepta o întâlnire cu acea persoană”, a declarat Comer la emisiunea Meet the Press” de la NBC.
Trump a declarat la începutul acestei luni că intenționează să ceară nominalizarea republicană pentru a candida din nou la Casa Albă în 2024, deși ar putea avea adversari în această candidatură, inclusiv din partea guvernatorului Floridei, Ron DeSantis.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Fuentes a fost descris ca fiind un adept al supremației albilor de către Departamentul de Justiție al SUA și a participat la mitingul din 6 ianuarie 2021 de la Washington care a precedat atacul asupra Capitoliului de către susținătorii lui Trump. Liga Anti-Defăimare a declarat că Fuentes a negat odată în glumă. Holocaustul și i-a comparat pe evreii arși în lagărele de concentrare cu niște prăjituri în cuptor””. Trump a declarat că întâlnirea cu Fuentes a avut loc în timpul unei cine de săptămâna trecută cu rapperul Ye, cunoscut anterior sub numele de Kanye West, care la rândul său a atras numeroase critici pentru că a făcut declarații antisemite.

Într-un mesaj pe site-ul său de socializare Truth Social media, Trump a declarat că s-a întâlnit cu Ye și ne-am înțeles foarte bine, nu a exprimat niciun fel de antisemitism, & am apreciat toate lucrurile frumoase pe care le-a spus despre mine la Tucker Carlson. De ce nu aș fi fost de acord să mă întâlnesc?. De asemenea, nu l-am cunoscut pe Nick Fuentes”, a scris Trump.

Casa Albă l-a criticat pe Trump, spunând într-o declarație că intoleranța, ura și antisemitismul nu au absolut niciun loc în America – inclusiv la Mar-A-Lago”. Președintele Joe Biden a evitat o întrebare din partea reporterilor despre incident, spunând: Nu, nu, nu: „Nu vreți să auziți ce cred eu”.

David Friedman, fostul ambasador al lui Trump în Israel, a declarat că antisemiții nu merită nici un sfert printre liderii americani, de dreapta sau de stânga”.

Pentru prietenul meu Donald Trump, ești mai bun decât atât. Chiar și o vizită socială din partea unui antisemit ca Kanye West și a unor gunoaie umane ca Nick Fuentes este inacceptabilă”, a scris Friedman pe Twitter.