• Musk a spus că noua schimbare va veni într-o „actualizare de software”.
  • El nu a precizat când se pot aștepta utilizatorii să intre în funcțiune.
  • O nouă investigație #TwitterFiles dezvăluie faptul că echipe de angajați ai Twitter construiesc liste negre, împiedică tweet-urile defavorizate să intre în tendințe.

Viitoarea schimbare pe care Elon Musk o va aduce platformei Twitter va identifica direct dacă conservatorii – sau oricine altcineva – au fost „shadowbanned” și ce pot face utilizatorii pentru a rectifica acest statut, a declarat joi CEO-ul.

Musk a spus că noua schimbare va veni într-o „actualizare de software”, dar nu a precizat când se pot aștepta utilizatorii să intre în funcțiune.

„Twitter lucrează la o actualizare de software care va arăta adevăratul statut al contului, astfel încât să știi clar dacă ai fost shadowbanned, motivul și cum să faci apel”, a scris el la câteva ore după ce a împărtășit cea mai recentă versiune a „Twitter Files”.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G

Anterior, joi, Musk a condus publicarea „Part Deux” a „Dosarelor Twitter” sau a unor documente interne, inclusiv e-mailuri și alte comunicări oficiale, care arată cum compania ar fi „construit liste negre” ale anumitor utilizatori sau tweet-uri.

„O nouă investigație #TwitterFiles dezvăluie faptul că echipe de angajați ai Twitter construiesc liste negre, împiedică tweet-urile defavorizate să intre în tendințe și limitează în mod activ vizibilitatea unor conturi sau chiar a unor subiecte în tendințe – toate acestea în secret, fără a informa utilizatorii”, a declarat Weiss într-un mesaj.

„Twitter a avut cândva misiunea de a oferi tuturor puterea de a crea și de a împărtăși idei și informații instantaneu, fără bariere. Pe parcurs, au fost totuși ridicate bariere”, a adăugat ea.

Weiss l-a identificat pentru prima dată pe Dr. Jay Bhattacharya de la Universitatea Stanford, un critic vocal al blocajelor COVID, ca fiind victima unui shadowban. „Twitter l-a plasat în secret pe o listă neagră de tendințe, ceea ce a împiedicat ca tweet-urile sale să fie în trend”, a raportat Weiss.