• Începerea anului universitar dă start căutărilor de garsoniere sau camere de cămin.
  • Elena şi-a alocat un buget de 350 de euro pentru o chirie în centrul Capitalei.
  • Studenţii pot opta şi pentru căminele private.

Elena este studentă în anul doi la Facultatea de Jurnalism din Bucureşti. De loc este din Galaţi, aşa că a început deja să-şi facă planul pentru noul an universitar.

Încă nu ştie dacă va participa la cursuri online sau offline, dar s-a hotărât să se întoarcă în Capitală. Pentru că pune confortul pe primul plan, zona cea mai potrivită în care îşi caută o garsonieră de închiriat este zona Universităţii.

„În general, mi-ar plăcea să arate ok, adică mă influenţează foarte mult mediul în care stau, anul trecut am stat într-un apartament în care nu bătea soarele niciodată. Trebuie să arate bine, să mă facă să mă simt bine, să am locul meu în care să pot să învăţ, locul în care să pot să dorm, locul în care pot să gătesc, eventual să nu fie o singură cameră”, spune Elena Gafton, studentă la Jurnalism.

Recomandări

PUTIN DISCUTĂ CU FICO
BIBI AMENINȚĂ REBELII HOUTHI
CIOLACU: AVEM COALIȚIE
FONTANA DI TREVI SE REDESCHIDE
ZELE CREDE-N ADERARE
NEGOCIERI FĂRĂ SFÂRȘIT

Tarifele la căminele private variază între 123 și 400 de euro, în funcție de cameră.

Principalele orașe care atrag studenți din alte localități sunt București, Iași, Cluj-Napoca, Brașov și Timișoara.

Cât plătești chirie pentru o garsonieră

În București, în zona Dristor, vei scoate din buzunar 290 de euro, iar în Militari 270 de euro. Dacă îți cauți chirie în Cluj-Napoca, vei plăti pentru o garsonieră în cartierul Mănăștur 300 de euro, iar pentru cartierul Mărăști 310 euro pe lună. Iașiul și Timișoara au prețuri mai mici, iar pentru o garsonieră în aceste orașe vei plăti între 225 și 275 de euro pe lună, conform imobiliare.ro.