• Titlul de cea mai bătrână persoană înregistrată vreodată aparține tot unei franțuzoaice.
  • Înainte de a deveni călugăriță catolică, ea a avut grijă de copii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
  • Ea a fost, de asemenea, cea mai bătrână călugăriță care a trăit vreodată.

Călugărița franceză Sora André, cea mai bătrână persoană cunoscută din lume, a murit marți, la vârsta de 118 ani, în orașul Toulon din sudul țării. Primarul orașului, Hubert Falco, a anunțat vestea morții sale pe Twitter, scriind că am aflat în această seară cu imensă tristețe și emoție despre moartea celei mai bătrâne persoane din lume #SoraAndré”.

Purtătorul de cuvânt al călugăriței, David Tavella, a declarat că aceasta a murit marți, la ora locală 2 dimineața, și că locuia în apropiere de Toulon. Există o mare tristețe, dar ea a vrut ca acest lucru să se întâmple, a fost dorința ei de a se alătura fratelui ei iubit. Pentru ea, aceasta este libertatea”, a declarat Tavella.

Născută sub numele de Lucile Randon la 11 februarie 1904, sora André și-a dedicat cea mai mare parte a vieții serviciului religios, potrivit unei declarații publicate de Guinness în aprilie 2022. Înainte de a deveni călugăriță catolică, ea a avut grijă de copii în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, iar apoi a petrecut 28 de ani îngrijind orfani și bătrâni la un spital.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Ea a fost, de asemenea, cea mai bătrână călugăriță care a trăit vreodată, potrivit Guinness. Când a împlinit 118 ani, în 2022, călugărița a primit un bilet de ziua de naștere scris de mână de la președintele francez Emmanuel Macron – al 18-lea președinte francez din timpul vieții sale. De asemenea, au existat 10 papi diferiți care au prezidat Biserica Catolică de când s-a născut ea.

Ea a devenit cea mai bătrână din lume în urma decesului lui Kane Tanaka, o femeie japoneză certificată anterior ca fiind cea mai bătrână persoană din lume, care a murit la vârsta de 119 ani pe 19 aprilie.

Titlul de cea mai bătrână persoană înregistrată vreodată aparține tot unei franțuzoaice. Născută la 21 februarie 1875, Jeanne Louise Calment a trăit 122 de ani și 164 de zile, potrivit declarației Guinness World Records.