• Ministrul canadian de externe a declarat că Ottawa l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în Canada în semn de protest faţă de atacurile forţelor ruse împotriva civililor din Ucraina.
  • Atacul de sâmbătă asupra unui bloc de apartamente din Dnipro s-a soldat cu cel mai ridicat număr de victime în rândul civililor de la începutul campaniei de bombardamente ale forţelor ruse.
  • Canada, alături de alte state occidentale, a impus sancţiuni ample Rusiei pentru invadarea Ucrainei, iar Melanie Joly a spus că Ottawa va continua să tragă Moscova la răspundere.

Ministrul canadian de externe a declarat miercuri că Ottawa l-a convocat pe ambasadorul Rusiei în Canada în semn de protest faţă de atacurile forţelor ruse împotriva civililor din Ucraina, inclusiv cel de la Dnipro, soldat cu moartea a cel puţin 45 de persoane, relatează Reuters.

Oficialii canadieni l-au convocat pe ambasadorul rus pentru a clarifica că nu acceptă brutalitatea extremă a atacurilor recente ale Rusiei împotriva civililor din Dnipro” şi pentru a condamna faţă în faţă comentariile antisemite făcute de ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, a declarat reporterilor din Toronto şefa diplomaţiei canadiene Melanie Joly.

Atacul de sâmbătă asupra unui bloc de apartamente din Dnipro s-a soldat cu cel mai ridicat număr de victime în rândul civililor de la începutul campaniei de bombardamente ale forţelor ruse.

Recomandări

MESAJUL LUI IOHANNIS DE PAȘTE
SFÂNTA LUMINĂ S-A COBORÂT LA IERUSALIM
POLIȚIȘTII CHINEZI, ÎN ILEGALITATE ÎN FRANȚA
SÂMBĂTA MARE E DEDICATĂ RUGĂCIUNII
FIREA ÎL PRINDE PE NICUȘOR DIN URMĂ
BLOOMBERG LANSEAZĂ GHID PENTRU ROMÂNIA

Canada, alături de alte state occidentale, a impus sancţiuni ample Rusiei pentru invadarea Ucrainei, iar Melanie Joly a spus că Ottawa va continua să tragă Moscova la răspundere.

La începutul zilei de miercuri, Canada a anunţat furnizarea a 200 de vehicule blindate Senator, ca parte a asistenţei militare pentru Ucraina.

„Vom continua să sufocăm regimul rus cu sancţiuni coordonate şi vom continua să contracarăm minciunile ruseşti prin fapte” , a declarat Joly, vorbind alături de omologul britanic James Cleverly.

De asemenea, Melanie Joly a susţinut declaraţiile omologului său britanic privind continuarea sprijinului acordat Ucrainei. James Cleverly s-a aflat în vizită la Toronto, după ce marţi s-a întâlnit la Washington cu secretarul de stat american Antony Blinken.

Armata canadiană și cea britanică antrenează, de asemenea, noi recruți ucraineni în Marea Britanie, iar Joly a declarat că mai mulți experți canadieni se vor alătura în curând celulei de informații a guvernului britanic pentru a lupta împotriva a ceea ce ea a descris drept dezinformare rusă.