• Macron spune că a existat o mare confuzie în legătură cu remarcile relatate în presă.
  • Autoritățile din Burkina Faso nu au emis până în prezent un răspuns la solicitarea de clarificări din partea Franței.
  • Anterior, autoritățile din Burkina Faso au cerut, de asemenea, un nou interlocutor”.

Președintele Franței a declarat duminică că așteaptă o explicație din partea Burkina Faso, după ce guvernul militar al acestei țări ar fi declarat că dorește ca trupele franceze să părăsească țara în termen de o lună.

Așteptăm clarificări”, a declarat Macron, citat de presa franceză, la finalul unei reuniuni a Consiliului de miniștri franco-german, care a avut loc duminică la Palatul Elysee. Declarația sa vine la o zi după ce guvernul burkinabez ar fi cerut retragerea trupelor franceze prezente în Burkina Faso în cadrul luptei împotriva terorismului.

Macron a declarat că există o mare confuzie” în legătură cu remarcile relatate în mass-media și a cerut multă prudență”.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Relațiile dintre Franța și Burkina Faso au fost tensionate, iar populația din țara vest-africană a manifestat de mai multe ori împotriva prezenței militare franceze, pe care o consideră ineficientă împotriva terorismului care face ravagii în țară din 2015.

Anterior, autoritățile din Burkina Faso au cerut, de asemenea, un nou interlocutor” pentru a-l înlocui pe ambasadorul francez. Franța a decis să trateze problema pe canale diplomatice, potrivit secretarului de stat francez Chrysoula Zacharopoulou, care s-a aflat în capitala Ouagadougou la 10 ianuarie.

Franța nu impune nimic. Este posibil să inventăm un viitor împreună”, a declarat ea.

Autoritățile din Burkina Faso nu au emis până în prezent un răspuns la solicitarea de clarificări din partea Franței.