- În scurt timp, pierdem multe aspecte ale vieții pe care odată le luam ca fiind de la sine înțelese.
- Din mai multe motive, programarea unui test audituv ne-ar putea schimba viața în bine.
- Un alt mod în care ne putem ajuta este să ne limităm consumul de alcool.
O nouă cercetare susține că 40 % din cazurile de Alzheimer și alte forme de demență pot fi prevenite. În prezent, în Marea Britanie există aproximativ 900.000 de persoane care suferă de demență. Iar în acest an vor fi diagnosticate alte aproximativ 209.600 de persoane care au dezvoltat demența.
Advertisment
Dacă 40% dintre acești adulți nu ar suferi, până la urmă, de demență, ar însemna că 83.840 de persoane ar putea să se bucure de o viață mult mai bună pentru mai mult timp.
Primul pas este de a face un test auditiv. Mulți dintre noi se împotrivesc să afle cu siguranță că auzul lor este afectat. Este un pas în procesul de îmbătrânire pe care s-ar putea să nu fim pregătiți să îl înfruntăm. Cercetarea sugerează o legătură clară între surditate și demență. Există o serie de factori în acest caz.
Recomandări
Unul dintre ei este că este nevoie de multă energie cerebrală atunci când trebuie să ne luptăm să încercăm să auzim și să înțelegem ceea ce spun ceilalți – energie cerebrală care ar putea fi folosită mai bine pentru alte activități cognitive. Dar celălalt adevăr este că pierderea auzului ne izolează.
Atunci când trebuie să cerem mereu cuiva să repete ceea ce tocmai a spus, ne facem griji că acesta devine iritat. Când acest lucru se întâmplă, este prea ușor să renunțăm să mai încercăm să ne alăturăm conversațiilor și, după un timp, s-ar putea chiar să nu mai ieșim în oraș atât de des.
În scurt timp, pierdem multe aspecte ale vieții pe care odată le luam ca fiind de la sine înțelese. Acest lucru este rău pentru noi deoarece o rețea socială bună, cu oportunități ample de comunicare verbală, este importantă pentru a ne menține viabili, tineri și sănătoși din punct de vedere mental și fizic. Așadar, din mai multe motive, programarea unui test audituv ne-ar putea schimba viața în bine, mai ales în ceea ce privește prevenirea sau încetinirea apariției demenței.
Reducerea consumului de alcool
Un alt mod în care ne putem ajuta este să ne limităm consumul de alcool. Specialistul a explicat că nu este vorba de oameni care se îmbată sau care ajung să se rostogoleascădin cauza alcoolului. Sunt pur și simplu oameni cărora le place băutura destul de mult, au dezvoltat o toleranță ridicată la ea și pot bea cu ușurință o sticlă de vin în fiecare zi. După cum a spus el, „își pun la murat neuronii”.
Când se întâmplă acest lucru, ei dezvoltă ceva numit ARBD sau leziuni cerebrale legate de alcool, care duce la pierderea memoriei și la dificultăți în procesarea gândurilor și în îndeplinirea sarcinilor zilnice.
Un alt sfat oferit de Alzheimer’s Research UK este de a renunța la fumat și de a crește nivelul de exerciții fizice. De asemenea, ei sugerează să ne provocăm și să ne antrenăm creierul. Și pentru a ne ajuta să facem acest lucru, au dezvoltat un instrument numit Think Brain Health Check In.
Partenerii noștri