• Studiul sugerează că riscul de diabet de tip 2 pare să fie mai mic la cei care au fost deja vaccinați împotriva COVID-19 înainte de a fi infectați.
  • De la începutul pandemiei de coronavirus, comitatul Los Angeles a raportat 3.690.901 de infecții.
  • Unii medici care au realizat studiul cred că majoritatea americanilor vor avea la un moment dat o infecție cu COVID-19.

Un nou studiu alarmant realizat la Cedars-Sinai Medical Center sugerează că persoanele care au fost infectate anterior cu COVID-19 ar putea fi expuse unui risc crescut de apariție a unui nou diabet.

Rezultatele studiului, realizat de cercetătorii de la Institutul Smidt Heart din cadrul Cedars-Sinai, „au confirmat că persoanele care au avut COVID-19 prezintă un risc crescut de apariție a diabetului nou – cel mai important factor care contribuie la apariția bolilor cardiovasculare”.

De la începutul pandemiei de coronavirus, comitatul Los Angeles a raportat 3.690.901 de infecții, ceea ce indică o îngrijorare pe care o au unii medici care au realizat studiul deoarece ei cred că majoritatea americanilor vor avea la un moment dat o infecție cu COVID-19.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Rezultatele noastre validează descoperirile timpurii care au dezvăluit un risc de apariție a diabetului de tip 2 după o infecție cu COVID-19 și indică faptul că acest risc a persistat, din nefericire, și în epoca Omicron”, a declarat Dr. Alan Kwan, autorul studiului și medic cardiovascular la Cedars-Sinai. Studiul de cercetare ne ajută să înțelegem – și să ne pregătim mai bine pentru – era post COVID-19 a riscului cardiovascular.”

Studiul sugerează, de asemenea, că riscul de diabet de tip 2 pare să fie mai mic la cei care au fost deja vaccinați împotriva COVID-19 înainte de a fi infectați. Pentru a determina aceste date, cercetătorii „au evaluat dosarele medicale de la 23.709 pacienți adulți care au avut cel puțin o infecție COVID-19 documentată și au fost tratați în cadrul sistemului de sănătate Cedars-Sinai din Los Angeles în perioada 2020-2022”.

Ei au determinat că:

  • riscul combinat al diabetului de tip 2 după expunerea la COVID-19 a fost de 2,1%, cu 70% apărând după infecția cu COVID-19 față de 30% înainte de expunere. Acest lucru ia în considerare atât pacienții vaccinați, cât și cei nevaccinați.
  • riscul de diabet de tip 2 după expunere pentru pacienții nevaccinați a fost de 2,7%, cu 74% care apare după infecție față de 26% înainte de expunere.
  • riscul de diabet de tip 2 după expunere pentru pacienții vaccinați a fost de 1,0%, 51% dintre aceștia apărând după infecție față de 49% înainte de expunere.

Aceste rezultate sugerează că vaccinarea cu COVID-19 înainte de infecție poate oferi un efect protector împotriva riscului de diabet”, a declarat Kwan. Deși sunt necesare studii suplimentare pentru a valida această ipoteză, rămânem fermi în convingerea noastră că vaccinarea COVID-19 rămâne un instrument important de protecție împotriva COVID-19 și a riscurilor încă incerte pe care oamenii le pot experimenta în perioada post-infecție.”