• Noul consilier onorific al premierului României a devenit subiect în presa internațională.
  • Publicații precum Washington Post, The Guardian, Politico sau Daily Mail au scris despre robotul „ION”.
  • Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, a vorbit despre „ION” într-un podcast BBC.

Premierul României dezvăluie un consilier” de inteligență artificială care îi spune ce gândesc oamenii în timp real. Sunt cuvintele scrise de The Guardian. Asta pentru că robotul ION” al lui Nicolae Ciucă a ajuns vedetă internațională.

Washington Post, Politico sau Daily Mail scriu și ele despre „ION” și atrag atenția asupra progresului României în zona tech. Silicon Valleydin Europei de Est, ne descriu jurnaliștii britanici.

Subiectul le-a atras atenția și celor de la BBC care l-au invitat pe Ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja, la un podcast. Și l-au întrebat cum poate ION” să lupte cu dezinformarea și cu fake news-ul.

Recomandări

TRUMP ADMIRĂ LOIALITATEA!
WHO'S YOUR MOMMY NOW?
KAMALA CONTRA TRUMP
ROMÂNIA NU MERGE BLANĂ
FĂRĂ RĂSPUNS
CINE A SABOTAT ISRAELUL?

Sebastian Burduja, Ministrul Digitalizării, la BBC: Avem măsuri de siguranță în software-ul A.I.-ului din program care practic dau la o parte boții sau voci care încearcă să manipuleze rezultatul final. Este și un proiect de cercetare până la urmă. Practic, devine mai bun cu timpul, progresează în funcție de opiniile pe care le primește de la români.

O nouă tehnologie ne permite să ajungem la mai mulți oameni, să auzim ce gândesc. Dacă există un mod prin care inteligența artificială să colecteze aceste informații și să sintetizeze esențialul, atunci asta este calea pentru viitor.” , a spus Burduja.