• În prezent, proiectul de lege riscă să impună o povară administrativă și juridică masivă chiar și asupra site-urilor mai mici / furnizorilor de conținut.
  • Directorul serviciului de mesagerie WhatsApp al Meta a călătorit în Marea Britanie pentru a stârni o dispută cu guvernul în legătură cu criptarea end-to-end.
  • Dintre toate reglementările pe care le-a văzut în lumea occidentală, spune el, proiectul de lege privind siguranța online din Marea Britanie este cel care îl alarmează cel mai mult.

Două dintre cele mai populare platforme de mesagerie securizată de pe internet, WhatsApp și Signal, au declarat că preferă să fie blocate de controversata lege britanică privind siguranța online (OSB) decât să submineze securitatea (criptare end-to-end) a platformelor lor, permițând ca mesajele private să fie filtrate și moderate.

În ciuda discursului public despre protejarea copiilor și a atenției politice asupra principalelor platforme de socializare (de exemplu, Facebook, Twitter), OSB în sine merge de fapt mult mai departe de atât. În prezent, proiectul de lege riscă să impună o povară administrativă și juridică masivă chiar și asupra site-urilor mai mici / furnizorilor de conținut, ceea ce ar putea avea un efect de răcire a libertății de exprimare, deoarece furnizorii de conținut încearcă să își limiteze răspunderea. Unele dintre măsurile sale tehnice ar putea fi chiar imposibil de aplicat.

Cu toate acestea, guvernul britanic este îngrijorat de mult timp de faptul că o astfel de tehnologie poate fi folosită și pentru a ascunde conversațiile dintre infractori și teroriști sau pentru a răspândi abuzurile asupra copiilor, ceea ce face mai dificilă prinderea acestora de către poliție și spioni. Găsirea unui echilibru pe acest front este dificilă, deoarece E2EE este, la modul cel mai elementar, ceva ce orice programator ar putea adăuga.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
MACRON A IEȘIT LA ATAC
CÂTE LOCUINȚE DEȚINE TAYLOR SWIFT?
RECONSTRUCȚIA FACIALĂ A UNEI FEMEI DE 75.000 DE ANI
CEI MAI BOGAȚI OAMENI DIN SUA

Directorul serviciului de mesagerie WhatsApp al Meta a călătorit în Marea Britanie pentru a stârni o dispută cu guvernul în legătură cu criptarea end-to-end. În fața jurnaliștilor care s-au întâlnit joi la Londra, Will Cathcart a făcut orice altceva decât să compare noua lege privind internetul propusă de Marea Britanie cu erodarea confidențialității online în țări precum Iran, India și Brazilia. Dintre toate reglementările pe care le-a văzut în lumea occidentală, spune el, proiectul de lege privind siguranța online din Marea Britanie este cel care îl alarmează cel mai mult.

Cathcart spune că este îngrijorat de faptul că proiectul de lege ar putea îngreuna sarcina WhatsApp și a altor platforme de mesagerie de a furniza criptarea end-to-end, o măsură de securitate care înseamnă că nimeni altcineva în afară de expeditor și destinatar nu poate vedea conținutul unui mesaj.