• Fostul prim-ministru al Scoției, Nicola Sturgeon, spune că speculațiile de pe rețelele sociale cu privire la viața sa privată au făcut-o să pară mult mai interesantă decât a fost.
  • Sturgeon a anunțat în februarie că demisionează, în parte din cauza „brutalității” vieții politice.
  • Politicianul a fost înlocuit în funcția de prim-ministru de Humza Yousaf la începutul acestei săptămâni.

Nicola Sturgeon a afirmat că printre motivele care au dus la demisia sa se numără și zvonurile care circulau pe internet, precum și nevoia de a-și proteja viața privată.

În luna februarie, fostul lider al Partidului Național Scoțian (SNP) a anunțat că părăsește poziția de prim-ministru al Scoției, întrucât în mintea și în inima mea” a simțit că este momentul să plece.

Conform Sky News, într-un podcast al BBC, Nicola Sturgeon a explicat că bârfele din online despre viața ei personală au fost unul dintre factorii care au contribuit la decizia ei de a-și dori mai multă intimitate.

Recomandări

DE CE S-A PRĂBUȘIT ELICOPTERUL CU RAISI
CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
MANDATUL LUI ZELENSKI EXPIRĂ
MOARTEA LUI RAISI STÂRNEȘTE REACȚII DIVERSE

Printre afirmațiile respinse se numără zvonurile că ar fi o lesbiană în secret” care a avut o aventură cu o diplomată franceză și că cele două au cumpărat o casă de la mama jucătorului de tenis Sir Andy Murray, Judy, pentru a-și face un cuibușor de nebunii”.

Sturgeon a declarat că înțelege realitățile vieții politice și că va continua să fie în Parlament, dar dorește să aibă mai multă intimitate și să protejeze o parte din viața sa personală.

Nicola Sturgeon a fost la conducerea guvernului Holyrood timp de opt ani, după ce a fost deputată începând cu anul 1999. Deși mulți o cunosc și o respectă pentru abilitățile sale politice, Sturgeon a remarcat că este „o realizare” faptul că există încă oameni care nu cunosc prea multe despre ea.

Ea a precizat că există oameni vor să creadă că există un aspect secret al vieții ei, însă, din păcate, acest lucru nu este adevărat.

Humza Yousaf – noul prim-ministru regional al Scoției

Politicianul a fost înlocuit în funcția de prim-ministru de Humza Yousaf la începutul acestei săptămâni.

Plecarea sa dramatică, după mai bine de două decenii în această funcție, a venit după ce șeful departamentului de comunicare al partidului a demisionat în urma dezvăluirilor că a furnizat din greșeală numere false de membri unui jurnalist.

Citește și:

Demisia lui Nicola Sturgeon este sfârșitul unei ere: „Știam în mintea și sufletul meu că trebuie să plec”

După opt ani de mandat, Nicola Sturgeon demisionează din funcția de prim-ministru al Scoției. „E corect pentru mine, pentru partidul meu și pentru țară”

Donald Trump are interzis la golf în Scoția. Mesajul premierului Nicola Sturgeon