• Omenirea va păși într-o lume diferită.
  • Prima noastră ocazie de a vorbi cu extratereștrii se apropie cu pași repezi, spun oamenii de știință.
  • Pentru a purta o conversație, semnalele noastre trebuie mai întâi să ajungă la o inteligență extraterestră.

Extratereștrii ocupă un loc special în conștiința noastră colectivă. Dacă reușesc să ne viziteze, înseamnă că capacitățile lor tehnologice le depășesc cu mult pe ale noastre, iar specia noastră emergentă va fi supusă capriciilor lor extraterestre.

Până acum, interacțiunile extraterestre există doar în domeniul ficțiunii, dar acest lucru s-ar putea schimba mai devreme decât credeți. Dacă Ray Kurzweil are dreptate, vom avea cu toții în față nemurirea până în 2029. Acest lucru ar fi adevărat, conform unui studiu recent realizat în colaborare de Reilly Derrick și Howard Isaacson de la UCLA și, respectiv, UC Berkeley, și publicat în revista Publications of the Astronomical Society of the Pacific. Este, de asemenea, posibil ca extratereștrii să se învârtă în jurul nostru tot timpul. Poate că cea mai probabilă explicație pentru aparenta noastră singurătate este însăși vastitatea spațiului și a timpului.

Pentru a purta o conversație, semnalele noastre trebuie mai întâi să ajungă la o inteligență extraterestră, iar timpul de călătorie al mesajelor noastre este limitat de limita de viteză universală: viteza luminii. Apoi, presupunând că există cineva care să recepționeze semnalele noastre la celălalt capăt, acesta trebuie să trimită un răspuns, ceea ce durează la fel de mult timp.

Recomandări

TRUMP ADMIRĂ LOIALITATEA!
WHO'S YOUR MOMMY NOW?
KAMALA CONTRA TRUMP
ROMÂNIA NU MERGE BLANĂ
FĂRĂ RĂSPUNS
CINE A SABOTAT ISRAELUL?

Prima noastră ocazie de a vorbi cu extratereștrii se apropie cu pași repezi, iar atunci când se va întâmpla, omenirea va păși într-o lume diferită, una în care există posibilitatea reală a unui contact cu extratereștrii. Totul se leagă de Voyager 1. Atunci când prima navă spațială Voyager a fost lansată în 1977, aceasta a pornit într-o călătorie care avea să dureze zeci de ani, poate chiar pentru totdeauna.

Citește și