• O pianistă care a fugit din Ucraina cu fiica ei mică și o valiză spune că va folosi muzica ca pe o ,,armă” pentru a arăta spiritul țării sale în cadrul Eurovisionului de sâmbătă, 13 mai.
  • Daria Golovchenko, care își caută un loc de muncă cu normă întreagă ca pianistă, a fugit în Marea Britanie din Herson în aprilie 2022 împreună cu fiica ei, Sophia, pe atunci în vârstă de doi ani.
  • Ea va interpreta cântece ucrainene, precum și hituri clasice, inclusiv Hit The Road Jack, la Piece Hall din Halifax, în aceeași zi cu marea finală Eurovision.

O pianistă care a fugit de acasă, în Ucraina devastată de război, doar cu fiica ei mică și o valiză, spune că își va folosi clapele ca pe o ,,armă” la un concert în West Yorkshire, Anglia.

Daria Golovchenko va cânta în cadrul unui eveniment Eurovision care va dura o zi la Halifax’s Piece Hall.

Concursul Eurovision este organizat de Marea Britanie la Liverpool în numele Ucrainei.

Recomandări

FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID
SCHOLZ RĂMÂNE FĂRĂ NEMȚI
CE SEMNIFICĂ VINEREA MARE
CUM TE FEREȘTI DE FAKE NEWS
DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA

Daria Golovchenko a declarat că va folosi muzica pentru a vorbi despre cultura ucraineană.

Pianista, care a fugit din casa ei din orașul Herson în aprilie 2022, a declarat că a fost ,,cea mai dificilă decizie din viața mea” .

,,Nu am putut aduce decât un singur bagaj și a fost foarte dificil să decid ce să aduc” , a spus ea pentru BBC.

Golovchenko, care se află acum în Holmfirth, a spus că a stat fără mâncare și a dormit pe o saltea ,,minusculă” pe podeaua unei gări, înainte de a fi condusă în Polonia și de a ajunge în cele din urmă în care a fost găzduită.

,,Lupt prin muzică”

Vorbind despre spectacolul ei de la emblematica Piece Hall, ea a spus: ,,Este o mare oportunitate de a ne arăta și de a ne reprezenta cultura prin muzica noastră.

,,Voi cânta muzică ucraineană, cu o piesă compusă de un compozitor ucrainean care se află în Liov, și alte câteva cântece mai cunoscute. „

Golovchenko a declarat că ,,nu este momentul să ne ascundem, ci să vorbim despre cultura noastră ucraineană” .

Ea a spus: ,,Rușii ne distrug orașele, viețile, dar nu ne pot distruge spiritul – eu lupt aici prin muzică, arma mea este muzica.”

Citește și

Zelenski, vizită oficială la Roma. După discuţii cu preşedintele şi premierul Italiei, va merge la Vatican

FOTO. Lily-Rose Depp și-a confirmat noua relație. Fiica lui Johnny Depp se întâlnește de câteva luni cu rapperul 070 Shake

VIDEO. NASA a lansat un balon cu superpresiune din Noua Zeelandă în scopul unor misiuni științifice