• 11.000 de angajați Vodafone vor fi concediați în următorii trei ani.
  • Decizia a fost luată de noul şef al Vodafone, Margherita Della Valle.
  • Acţiunile Vodafone au scăzut cu 4% la deschidere.

Vodafone a anunțat un program masiv de pierderi de concedieri, care va avea impact asupra operațiunilor sale din Marea Britanie, în încercarea de a-și redresa performanța financiară.

Noul director executiv al companiei a declarat că firma de telecomunicații a devenit necompetitivă și că 11.000 de posturi vor dispărea în următorii trei ani, scrie SkyNews.

Grupul are puțin peste 100.000 de angajați la nivel global, dintre care puțin peste 9.000 în Marea Britanie.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

Vodafone nu a răspuns încă solicitărilor de informații cu privire la numărul de posturi din Marea Britanie care vor fi afectate, dar s-a confirmat că sediul său central, din Berkshire, va avea un impact.

Margherita Della Valle, care a fost numită definitiv în funcția de director general luna trecută, după ce predecesorul său Nick Read a fost înlăturat la sfârșitul anului trecut, a declarat: „Nu este vorba de o companie care să fie în afara companiei. Performanța noastră nu a fost suficient de bună. Prioritățile mele sunt clienții, simplitatea și creșterea. Ne vom simplifica organizația, eliminând complexitatea pentru a ne recâștiga competitivitatea”.

Ea a vorbit în contextul în care Vodafone a raportat o scădere de 1,3% a profitului pe întregul an, la 12,8 miliarde de lire sterline. Această cifră nu a respectat propriile indicații.

Compania a prognozat o creștere mică sau deloc în aceeași măsură pentru anul financiar curent, Germania, cea mai mare piață a sa, fiind cea mai mare piedică, în timp ce Spania a avut de asemenea probleme.

Piețele se așteptau

Cu toate acestea, creșterea în Africa și creșterea vânzărilor de telefoane mobile au permis companiei să obțină o creștere de 0,3% a veniturilor în cele 12 luni.

Nu a existat nicio actualizare în ceea ce privește propunerea de asociere a activității sale din Marea Britanie cu Three UK a lui Hutchison, discuțiile continuând.

Acțiunile au scăzut cu 4% la deschidere.

Matt Britzman, analist de acțiuni la Hargreaves Lansdown, a declarat în legătură cu actualizarea companiei: „Performanțele slabe au fost ceva la care piețele au ajuns să se aștepte de la Vodafone în ultima vreme, iar rezultatele pe întregul an nu au contrazis tendința. Costurile mai mari ale energiei și slăbiciunea continuă din Germania au însemnat că profitul de bază în numerar a fost sub nivelul recent retrogradat al previziunilor companiei.”

Acesta mai susține că: „Noul CEO, Margherita Della Valle, a fost foarte vocală în legătură cu multitudinea de provocări cu care se confruntă în noul său rol. Onestitatea este revigorantă, dar nu suficientă pentru a împiedica acțiunile să scadă în urma acestei știri.”

Citește și

Franţa se alătură Marii Britanii şi transferă Ucrainei rachete cu rază lungă de acţiune SCALP

Cupa Mondială de Rugby. Franța renunță să mai găzduiască turneul din 2025

Grevă generală în învăţământ. Sindicate: „După cinci luni de proteste, guvernul României din păcate a fost impasibil. E voinţa oamenilor de a intra în grevă”