• A apărut un nou business pe piața din America.
  • „Flow Club” e aplicația prin care angajații care lucrează de acasă se simt mai motivați să muncească.
  • Oana Bolotan: Din ce în ce mai multe companii multinaționale au foarte multă grijă la orele suplimentare.

A apărut un nou business pe piața din America. „Flow Club” e aplicația prin care angajații care lucrează de acasă se simt mai motivați să muncească. Cum funcționează? Trebuie să te înscrii într-un chatroom unde lucrezi – cu camera pornită – alături de alt coleg, pe care nu-l cunoști. Atunci când vezi pe altcineva că muncește, te motivează și pe tine să nu mai tragi chiulul. În felul ăsta, angajații sunt mai concentrați și mai responsabili, explică psihologii. Aplicația costă 40 de dolari pe lună – într-un chatroom pot participa doar 10 oameni. Distracția vine la finalul programului, când angajații sunt recompensați cu… confetti pe ecran.

Recomandări

CE SE ALEGE DE AMERICA?
SECURITATE LA COTE MAXIME
CE SE ALEGE DE AMERICA?
CINE VA FI PREȘEDINTE?
GÂNDURILE LUI CRISTOIU
GÂNDURILE LUI CRISTOIU

Dar nu mai târziu de 8 seara, asta dacă lucrezi în Japonia. Un patron de la o firmă le-a impus o nouă regulă angajaților, ca să crească profitul firmei. „Nimeni nu mai stă peste program!”, le-a impus japonezul. Șeful a pus chiar paznicii să-i dea afară pe cei care lucrau în plus. A avut și rezultate, a crescut de 5 ori profitul, în ultimii 10 ani.

Oana Bolotan: Din ce în ce mai multe companii multinaționale au foarte multă grijă la orele suplimentare

„Este vorba despre productivitate dacă putem asigura productivitate în în balanță cu diferite moduri de a lucra. Este important să facem asta”, a spus Oana Bolotan, la ȘTIU pe Aleph News.

„Te costă mai mult dacă oamenii stau peste program. Din ce în ce mai multe companii multinaționale au foarte multă grijă în ceea ce privește orele suplimentare. Cred că se va transforma în mit cultura aceasta în care nu dă bine decât dacă pleci după ce a plecat șeful, decât dacă stai după program. Cred că generațiile noi vin cu mai multă deschidere, cu mai multă asertivitate. Par pretenții, dar sunt chestiuni foarte de bun simț.

Nu cred că vor mai rămâne multe companii private care să-și permită această cultură în care oamenii să se simtă obligați să stea peste program ca să nu pară nepăsători. Observăm asta în mediu IT, în mediul serviciilor. Nu pretinde nimeni să stai peste program și asta e normalitatea”

Citește și: