• Săptămâna de lucru de 4 zile e testată de tot mai multe companii din Romania.
  • Aceasta devine o opțiune tot mai populară în mediul de afaceri.
  • Oana Botolan: Viitorul este flexibil.

Vrei un week-end prelungit și doar 4 zile la birou? Ești dispus să muncești mai multe ore pentru asta?
Săptămâna de lucru de 4 zile e testată de tot mai multe companii din România și
devine o opțiune tot mai populară în mediul de afaceri, dar ce impact are această schimbare asupra productivității și echilibrului între viața personală și profesională?

Oana Botolan: Viitorul este flexibil


Oana Botolan, expert HR, a vorbit la Aleph News despre această opțiune de lucru.

„Pentru România procentul de companii care oferă opțiunea de lucru de patru zile este foarte mic, nu este ceva se poate aplica în orice companie, în orice echipă. Viitorul este flexibil, ceea ce presupune ca într-o companie să fie să fie posibil ca unii colegi să lucreze patru zile pe săptămână, alți colegi să lucreze cinci zile pe săptămână, fiecare să poată să își aleagă ceea ce este potrivește” , a spus Oana Botolan.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Oana Botolan spune că productivitatea poate fi influențată pozitiv în cazul în care lucrurile sunt foarte bine puse la punct în compania respectivă, pentru jobul respectiv.

„În cazul în care există rezultate foarte clar așteptate, există sisteme și indicatori de performanță clari. Dacă acest indicator de performanță poate fi livrate în patru zile pe săptămână, cu număr mai mare de oră de lucru pe zi atunci lucrurile pot funcționa perfect. Totul ține de flexibilitate și de a da oamenilor posibilitatea să aleagă și să și facă programul de muncă exact așa cum li se potrivește.” 

Citește și: