• FTC a deschis o anchetă și acuză OpenAI că încălcă legea privind protecția consumatorilor.
  • Dacă FTC constată că o companie încalcă legile atunci poate cere amenzi.
  • FTC a solicitat companiei detalii despre produsele sale și despre cum le promovează.

Comisia Federală pentru Comerț a deschis o anchetă asupra OpenAI. Companie este acuzată că ar fi încălcat legile privind protecția consumatorilor prin expunerea datelor.

Potrivit Washington Post, FTC a trimis companiei din San Francisco o cerere de 20 de pagini, pentru înregistrări despre modul în care abordează riscurile legate de modelele sale de AI. Dacă FTC constată că o companie încalcă legile privind protecția consumatorilor, poate percepe amenzi, poate pune o afacere în baza unui decret de consimțământ și poate dicta modul în care compania gestionează datele. FTC este ca un polițist al Silicon Valley, al guvernului federal. A adus amenzi mari pentru Meta, Amazon Twitter pentru presupuse încălcări ale legilor privind protecția consumatorilor.

FTC a solicitat companiei detalii despre produsele sale și despre modul în care le promovează. Detalii despre politicile și procedurile pe care OpenAI le ia înainte de a lansa publicului un produs nou. A solicitat OpenAI să descrie modul în care își perfecționează modelele, atunci când acestea nu știu răspunsul la o întrebare.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Președintele FTC, Lina Khan, este foarte probabil să se confrunte cu o audiere joi în fața Comitetului judiciar al Camerei, unde parlamentarii republicani sunt așteptați să analizeze dosarul de executare și să dea un verdict dacă a gestionat greșit sau nu agenția. Khan avea un plan de a reintra în Silicon Valley, dar a suferit pierderi în instanță. Marți, un judecător federal a respins încercarea FTC de a bloca acordul Microsoft de 69 miliarde de dolari, pentru a cumpăra compania de jocuri video Activision.

Citește și: