• Rusia a preluat controlul asupra filialelor rusești ale producătorului de iaurt Danone și ale companiei de bere Carlsberg.
  • Această măsură vine după ce multe companii și-au încetat afacerile în Rusia în urma invaziei acesteia în Ucraina.
  • Producătorul francez de iaurturi spune că investighează situația, în timp ce producătorul danez de bere spune că nu a fost informat oficial despre mișcare.

Rusia a preluat controlul asupra filialelor rusești ale producătorului de iaurt Danone și ale companiei de bere Carlsberg. Unitățile au fost plasate în „gestiunea temporară” a statului, conform unui nou ordin semnat de președintele rus Vladimir Putin.

Moscova a introdus la începutul acestui an reguli care îi permit să confiște activele firmelor din țări „neprietenoase”. Această măsură vine după ce multe companii și-au încetat afacerile în Rusia în urma invaziei acesteia în Ucraina, scrie BBC.

Danone și Carlsberg erau în curs de a-și vinde operațiunile din Rusia.

Recomandări

RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?
TRUMP „ÎNGHEAȚĂ” ÎN TIMPUL DISCURSULUI
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?
CONTRACTELE LUI ALTMAN

Ordinul plasează acțiunile Danone Rusia și ale companiei Baltika Breweries, deținută de Carlsberg, sub controlul agenției imobiliare ruse Rosimushchestvo.

Compania franceză Danone, care a început procesul de vânzare a activității sale din Rusia în octombrie anul trecut, a declarat că „investighează în prezent situația”. Firma a adăugat că „se pregătește să ia toate măsurile necesare pentru a-și proteja drepturile în calitate de acționar al Danone Rusia și pentru a asigura continuitatea operațiunilor afacerii”.

Carlsberg spune că nu a primit „nicio informație oficială din partea autorităților ruse cu privire la decretul prezidențial privind consecințele pentru Baltika Breweries”.

Citește și: