• Guvernul francez a publicat primul său plan național de gestionare a caniculei.
  • UK a dezvoltat un nou sistem de alertă pentru oameni atunci când temperaturile sunt mari.
  • În Franța, persoanele vulnerabile vor primi apeluri pentru a le fi verificată starea.

Mai multe țări au luat hotărârea de a implementa planuri de gestionare a caniculei. Vara toridă a doborât recorduri de temperatură în Europa, Asia și Africa, determinând guvernele să emită avertismente de sănătate. Persoanele vulnerabile au fost îndemnate să rămână în case și să evite cele mai grave efecte ale căldurii excesive.

Met Office oferă avertismente codate pe culori

Agenția britanică de securitate sanitară și Met Office au dezvoltat un nou sistem de alertă pentru a avertiza populația atunci când temperaturile ridicate pot afecta sănătatea. Sistemul oferă avertismente codate pe culori în funcție de gravitatea riscului potențial pentru sănătate pe care îl reprezintă vremea caldă: verde, galben, portocaliu și roșu.

Care este planul francez de gestionare a caniculei?

După 11.000 de decese cauzate de căldură în 2022, guvernul francez a publicat primul său plan național de gestionare a caniculei. În cadrul acestuia, persoanele în vârstă și cele vulnerabile vor primi apeluri pentru a le fi verificată starea de sănătate în perioadele caniculare.

Recomandări

MANDAT DE ARESTARE
APEL MISTERIOS
CADOURI PRIETENEȘTI
PUTIN RIPOSTEAZĂ
CLIMA PROVOACĂ DISCUȚII
JAMIE E ELIBERAT

California implementează un sistem de monitorizare a sănătății

Pentru California, care tocmai a ieșit din una dintre cele mai lungi secete înregistrate vreodată, a fost elaborat un plan pentru a rezista la căldurile extreme. Elementul central al planului, în valoare de 800 de milioane de dolari, este implementarea unui sistem de monitorizare a sănătății la nivel de stat pentru a urmări și interveni în cazurile de afecțiuni legate de căldură.

Dr. Cristian Oancea, managerul spitalului Dr. Victor Babeș din Timișoara: Pacienții cu afecțiuni cardio-pulmonare trebuie să rămână la umbră

La noi, nimeni nu s-a gândit la astfel de măsuri, așa că rămâne la latitudinea fiecăruia dintre noi să se protejeze. Cu toate acestea, dr. Cristian Oancea roagă „pacienții cu afecțiuni cardio-pulmonare să rămână la umbră, să folosească aparatele de ventilație și să aibă o temperatură constantă de 24-25 de grade. De asemenea, propune purtarea de pălării și să se asigure că mereu au o sticlă de apă pentru a nu ajunge la șocuri termice.”

Citește și