• La o biserică din UK mai mulți copii au un curs de anti-rasism unde sunt îndoctrinați să se simtă vinovați că sunt albi.
  • George Bondor, doctor în filosofie, despre rostul religiei în formarea omului ca individ: „Religia reprezintă pentru unii dintre noi o sursă a sensului vieții. Religia este una dintre sursele formării credințelor”.
  • Preoții spun că oamenii care nu sunt interesați de culoarea pielii, nu au păreri politice și nu discriminează au o predispoziție să devină ucigași rasiști.

Zicala „iubește-ți aproapele” este dusă la extrem. La o biserică din UK mai mulți copii au un curs de anti-rasism, unde sunt îndoctrinați să se simtă vinovați că sunt albi. Biserica promovează o doctrină din așa-zisa „piramidă a supremației albilor”, care îi învață pe copii că la bază culoarea pielii este singurul lucru care contează în lume. Învățămintele bisericii sunt duse și mai mult la extrem.

Preoții spun că oamenii care nu sunt interesați de culoarea pielii, nu au păreri politice și nu discriminează au o predispoziție să devină ucigași rasiști. Teoria bisericii este că toți cei care trăiesc într-o societate rasistă sunt și ei rasiști.

Cum te formează biserica?

George Bondor, doctor în filosofie este de părere că biserica nu contribuie în totalitate la formarea noastră ca indivizi și că religia se revarsă în mod diferit asupra vieților noaste, fiecare având propriile sisteme de convingeri.

Recomandări

SURSE: CIUCĂ DEMISIONEAZĂ
ALEGERI 2024
GEOANĂ RUPE TĂCEREA
VIAȚA DUPĂ EXIT POLL
MESAJUL LUI CIUCĂ
LASCONI ARE 18%

„Nimeni nu este perfect liber în a-și alege credințele și convingerile din cauza sistemelor în care suntem incluși și fără de care nu putem exista definitiv în societate: sistem politic, economic, instituțional, educațional etc. Dreptul și libertatea de a ne alege convingerile și credințele fără să ne dicteze nimeni direcțiile trebuie să rămână un drept fundamental”, a spus George Bondor la ȘTIU, pe Aleph News.

Atunci când vorbim despre sistemele de credință, există un aspect public și unul privat, consideră profesorul „Eu țin foarte mult la a pune în evidență aspectul privat. Dreptul fiecăruia de a se forma pe sine așa cum dorește, de a-și alege sistemul de convingeri și credințe așa cum crede el”.

Istoria își spune cuvântul. Inclusiv sensul preceptelor biblice se schimbă în funcție de interpretările pe care oamenii le dau la un moment sau altul. George Bondor spune că este vorba de problema îndoctrinării, care este de fapt problema formării convingerii și credințelor.

„Fiecare dintre noi are câteva convingeri strict raționale. Cea mai mare parte din credințele noastre țin mai mult de zona afectelor, emoțiilor, sentimentelor, a nevoilor. Ele sunt iraționale și sunt în afara adevărului științific. Religia este una dintre sursele formării credințelor. Fiecare dintre noi caută un sens al vieții. Religia reprezintă pentru unii dintre noi o sursă a sensului vieții”.

Citește și: