• O ursoaică a căzut împreună cu puiul ei într-o fosă septică din Sinaia, ISU Prahova a acționat rapid.
  • Ursoaica și-a ținut puiul în creștet pentru a-l proteja în timpul accidentului.
  • Au fost trimise la fața locului o autospecială de stingere și un echipaj SMURD.

Pompierii militari din cadrul Detașamentului de Pompieri Sinaia au intervenit sâmbătă dimineața pentru salvarea unei ursoaice căzute împreună cu un pui într-o fosă septică din Sinaia, cota 1400, scrie ISGU.

O autospecială de stingere și un echipaj SMURD au fost trimise la fața locului pentru a investiga stiuația. Ursoaica era acoperită aproape complet de materiile din fosa septică, dar își ținea pe creștet puiul, în incercarea de a-l salva. Micul animal era agitat.

Ce au declarat reprezentanții

„A fost solicitat sprijinul Jandarmeriei Montane, care a asigurat zona astfel încât turiștii să fie în siguranță, iar lucrători din cadrul operatorului economic care administrează fondul cinegetic din zonă și-au adus și aceștia aportul pentru ca această operațiune să se închieie cu succes. Până la sosirea unui medic veterinar, pompierii au luat decizia de a coborî în fosă prin intermediul unei scări metalice din dotare, în încercarea de a determina animalele să o folosească pentru a ieși.. Ceea ce au și reușit, mai întâi a fost evacuată ursoaica, ulterior și puiul”, au transmis reprezentanții ISU Prahova.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
CORVINUL A CÂȘTIGAT CUPA ROMÂNIEI
PROBLEME ÎN PARADIS?

Într-un final, ursoaica și puiul ei au fost îndepărtați spre zona de pădure, pentru a reveni în habitatul lor. A fost emis și un mesaj RO-ALERT, astfel încât cei prezenți acolo să fie informați despre misiunea aflată în desfășurare.

Citește și: