• Oficialii britanici au trimis din greșeală e-mailuri cu informații clasificate către o țară aliată a Rusiei.
  • Oficialii britanici au trimis mesajele la o adresă care se termina cu domeniul .ml” al țării din Africa de Vest, în loc de domeniul .mil” al armatei americane.
  • Mali a fost una dintre cele șase țări africane cărora Vladimir Putin le-a promis transporturi gratuite de cereale după ce Rusia s-a retras din acordul cu Ucraina.

Ministerul Apărării a lansat o anchetă după ce oficiali au trimis din greșeală e-mailuri cu informații clasificate către o țară aliată a Rusiei. Un număr mic” de e-mailuri destinate Pentagonului au fost trimise în Mali datorită omiterii unui i” dintr-o adresă de e-mail. Oficialii britanici au trimis mesajele la o adresă care se termina cu domeniul .ml” al țării din Africa de Vest, în loc de domeniul .mil” al armatei americane, informează Sky News.

Săptămâna trecută s-a descoperit că aceeași eroare din SUA a dus la trimiterea a milioane de e-mailuri militare către Mali. Amploarea erorii britanice, raportată pentru prima dată de The Times, a fost foarte mică în comparație cu aceasta.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării a declarat: Am deschis o anchetă după ce un număr mic de e-mailuri au fost transmise din greșeală către un domeniu de e-mail incorect.  Suntem încrezători că acestea nu conțineau nicio informație care ar putea compromite securitatea operațională sau datele tehnice. Toate informațiile sensibile sunt partajate pe sisteme concepute pentru a minimiza riscul de redirecționare greșită. Ministerul Apărării își revizuiește în mod constant procesele și în prezent întreprinde un program de lucru pentru a îmbunătăți gestionarea informațiilor, prevenirea pierderilor de date și controlul informațiilor sensibile.”

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Mali a fost una dintre cele șase țări africane cărora Vladimir Putin le-a promis transporturi gratuite de cereale după ce Rusia s-a retras din acordul cu Ucraina privind transportul de cereale din Marea Neagră. Mercenarii Grupului Wagner au fost, de asemenea, desfășurați pentru a lupta alături de armată împotriva jihadiștilor.

Citește și: