• Ministerul Apărării Naționale a demarat o licitație restrânsă pentru achiziționarea unui batalion de obuziere autopropulsate de 155 mm.
  • MApN cumpără 18 obuzierele autopropulsate șenilate şi aproape 20.000 de lovituri de artilerie, cu peste 4 miliarde lei.
  • Armata Română intenționează să cumpere sisteme de obuzier autopropulsat calibru 155 mm pentru dotarea a cinci batalioane.

Ministerul Apărării Naționale a demarat o licitație restrânsă pentru achiziționarea unui batalion de obuziere autopropulsate de 155 mm, dar și 20.000 de lovituri de artilerie de același calibru, cu o valoare estimată de peste 4 miliarde de lei, anunță Monitorul Apărării.

Contractul include 118 obuziere de 155 mm autopropulsate şenilate, 9 ţevi de rezervă, 12 maşini de transport şi încărcat muniţii, 9 posturi autopropulsate de observare de artilerie, 1 autostaţie meteorologică, 3 mijloace tehnice de evacuare a tehnicii avariate şi 3 sisteme de cercetare acustică.

MApN va evalua ofertele bazat pe preț și propunerea tehnică, iar derularea contractului se va întinde pe o perioadă de cinci ani şi trebuie să se înscrie un număr minim de trei candidaţi, conform fișei de licitație.

Recomandări

CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
CE URMEAZĂ ÎN IRAN
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
NASA CAUTĂ URMELE VIEȚII PE MARTE
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?

Armata Română intenționează să cumpere sisteme de obuzier autopropulsat calibru 155 mm pentru dotarea a cinci batalioane, cu o valoare estimată a contractului de aproximativ 2 miliarde de euro. Etapa inițială este prevăzută pentru 2023.

Citește și: