• Chatboții cu inteligența artificială au deschis o mulțime de oportunități noi.
  • Acum, roboții pot fi controlați mult mai ușor.
  • Echipa DeepMind s-a inspirat din felul în care comunici cu chatboții precum ChatGPT sau Bard pentru a controla un robot.

Chatboții cu inteligența artificială au deschis o mulțime de oportunități noi, inclusiv una prin care roboții pot fi controlați mult mai ușor. La fel ca atunci când ai o conversație cu chatbot. Asta concluzionează DeepMind într-o nouă lucrare.

Lucrarea se numește RT-2: Vision-Language-Action Models Transfer Web Knowledge to Robotic Control. O denumire destul de lungă care explică însă toată ideea. Anume că echipa DeepMind s-a inspirat din felul în care comunici cu chatboții precum ChatGPT sau Bard pentru a controla un robot. RT-2 este a doua versiune a robotului dezvoltat de DeepMind pe care au testat această teorie, ca robotul să primească instrucțiuni scrise ca într-o conversație, iar răspunsul lui să fie reprezentat de o acțiune pe care o întreprinde.

De exemplu: dacă are în față mai multe obiecte și i se cere să-l ridice pe cel care este diferit, va face asta. Astfel, robotul va putea să generalizeze o varietate de situații reale care necesită logică, înțelegere a simbolurilor și recunoaștere a unor obiecte, lucruri care până acum erau doar la îndemâna noastră.

Recomandări

CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT
NIO LANSEAZĂ UN NOU MODEL
UNIVERSITATEA SPRIJINĂ ARTA
UE INVESTIGHEAZĂ META
AU VEDETELE SUCCES PE TINDER?
SUA SANCȚIONEAZĂ TRANSFERURILE ILEGALE DE ARME

Citește și: