• Pe timp de caniculă, aerul condiționat este aproape nelipsit la interior.
  • Pentru unele persoane, aerul condiționat nu reprezintă o soluție.
  • Samsung a anunțat WindFree, un aparat care promite că răcește fără să facă vânt.

Canicula stă la pândă. După cea mai călduroasă lună din istorie, temperaturile de peste 30 de grade se vor întoarce. La fel și dependența de aerul condiționat.

Cum ne ajută tehnologia să nu suferim nici din cauza căldurii, nici din cauza aparatelor de aer condiționat?

Paradoxal, ar putea fi vorba tot de un aparat de aer condiționat. Asta pentru că cele mai noi modele înlătură acele aspecte care provoacă pentru anumiți oameni un disconfort. Cum este WindFree de la Samsung, lansat recent. Vine cu această funcție care ajută la răcirea unei camere fără să existe curenții de aer rece care pot duce la dureri de cap sau pot provoca alergii din cauza filtrelor. Nu are însă o acoperire foarte mare, fiind cu adevărat util într-o cameră cu o suprafață de 10-13 metri pătrați.

Recomandări

CE DEVINE LUMEA?
PLANUL ARMATEI GERMANE
ROMÂNII SE TEM DE EȘEC
GATA DE RĂZBOI?
A ATINS O COARDĂ SENSIBILĂ
MANDAT DE ARESTARE

O altă variantă este reprezentată de răcitori. Cum este O Cool de la InnovaGoods. Acesta funcționează cu apă și pachete de gheață detașabile și ajută la răcirea unei camere cu 3-4 grade. Nu este la fel de eficient precum un aer condiționat, însă poate fi transportat ușor dintr-o cameră în alta și să facă aerul din aceasta respirabil.

Un răcitor mai avansat care acționează și ca purificator este Pure Cool de la Dyson. Nu necesită pachete de gheață, având tehnologia Air Multiplier, capabilă să creeze un flux de aer continuu. În plus, spune producătorul, elimină 99% din bacteriile din aer. Un alt avantaj este că poate fi controlat și de pe telefon astfel că poți răci o cameră de la distanță. Aceste opțiuni încă nu se ridică la nivelul unui aparat de aer condiționat clasic, fiind doar alternative care te ajută să te răcorești într-o zi toridă.

Citește și