- Stabilește obiective și priorități pentru timpul liber și creează un program sau o listă de activități.
- Utilizează timpul liber pentru a-ți dezvolta abilitățile și cunoștințele.
- Fă exerciții fizice, plimbă-te în parc, alergargă, fă yoga sau orice altă formă de activitate care îți place.
Timpul liber reprezintă o oportunitate prețioasă de a ne dedica dezvoltării personale prin stabilirea unor obiective realiste și măsurabile. Însă, mulți dintre noi tind să își petreacă timpul liber în activități pasive și neplanificate, fără a-și aduce în prim-plan aspirațiile și dorințele personale.
Advertisment
„Să nu te temi de tine. Atunci când noi ne temem de noi, ajungem să ne ignorăm, să devenim invizibili. Când tuturor celor din jurul nostru le merge bine și nouă nu, noi trebuie să înțelegem că am devenit invizibili. Dezvoltarea emoțională are la bază două tipuri de deziderate. Primul deziderat are legătură cu dorința de a fi bun, al doilea are legătură cu – Așa trebuie să fie. În conformitate cu programarea noastră neurogenetică, noi trebuie să înțelegem două aspecte ce trebuie să fie înțelese simultan. Existența valorii noastre din prezent și existența valorii noastre în viitor. Cea din viitor nu va exista cât timp nu investim în noi”, a spus psihologul Radu Leca la Aleph News.
Pentru a profita la maxim de timpul liber și a ne transforma visurile în realitate, este esențial să reflectăm asupra obiectivelor noastre, să le formulăm în mod clar și să le măsurăm progresul în mod constant.
Recomandări
„Ce investim și cât investim? Noi putem realiza zeci de cursuri de la care să primim diplome, dar dacă nu le înțelegem și nu înțelegem la ce ne ajută, noi vom fi tot glugă de cocean, cum spunea bunicul. Creierul nostru va ajunge să spună că totul e genial, dar eu nu am înțeles nimic. Când nu înțelegi nimic trebuie să te întorci la tine și să îți spui așa – De ce sunt eu bun? La ce sunt eu bun? De ce mi-s eu bun? – Tu îți ești bun să înveți mai întâi cum funcționezi. Să înveți care este varianta ta cea mai bună”, a explicat psihologul Radu Leca la Aleph News.
Citește și:
- Viktor Orban promite sprijin României la președinția UE. Cum se contrazic politicile Austriei și Ungariei în chestiunea aderării la Schengen
- UE caută soluții pentru dependența de rețelele sociale. Cu ce măsuri vine pentru TikTok, Facebook, Youtube
- România a avut în primul semestru al anului o creştere economică de 1,7%. Cristian Hostiuc: „Rezultatul este foarte prost, sub așteptările analiștilor. Economia este într-o scădere accelerată”
Partenerii noștri