• România a avut în primul semestru al anului o creştere economică de 1,7%, pe serie brută.
  • PIB-ul s-a majorat cu 2,4% în primul trimestru.
  • Creșterea economică din acest an, de 2,5% prognozată, pare un pod mult prea îndepărtat în prezent.

România a avut în primul semestru al anului o creştere economică de 1,7%, pe serie brută, în condiţiile în care PIB-ul s-a majorat cu 2,4% în primul trimestru şi cu 1,1% în trimestrul doi al anului, arată datele INS.

„Rezultatul este prost. Rezultatul economic din al doilea trimestru este foarte prost, este sub așteptările analiștilor, ceea ce arată că economia este într-o scădere mult mai accelerată decât se aștepta lumea pentru că economi a intrat în scădere. Guvernul arunca cu basca-n sus mizând pe o creștere economică de peste 2% în acest an și ne trezim dintr-odată că suntem pe scădere. Dacă acest trend de scădere va continua, s-ar putea ca în trimestrul 4 să intrăm pe minus. Sper să nu ajungem acolo”, a spus Cristian Hostiuc, directorul editorial al Ziarului Financiar, la Aleph News.

Creșterea economică din acest an, de 2,5% prognozată, pare un pod mult prea îndepărtat în prezent. Dacă în primul trimestru am avut 1,7%, în trimestrul 3 și 4, susține Cristian Hostiuc, să avem o creștere economică de peste 3%. Urmează o perioadă extrem de dificilă cu noile majorări de taxe și impozite.

Recomandări

TÎLVAR: PATRIOT E INDISPENSABIL PENTRU ROMÂNIA
XI ÎL PRIMEȘTE PE PUTIN ÎN CHINA
INSTINCT DE TURMĂ
BIDEN TRIMITE ARME ÎN ISRAEL
PROTESTE LA MUZEE
TU MERGI LA VOT? 6 DIN 10 TINERI, DA

„Economia scade. În momentul în care economia scade și previziunile sunt proaste, probabilitatea ta de a avea venituri mai mari se reduce foarte mult. Dacă economia, de unde să aibă companiile business?”, a explicat Cristian Hostiuc, directorul editorial al Ziarului Financiar, la Aleph News.

Citește și: