• Guvernul Germaniei a definitivat proiectul de lege elaborat de ministrul Sănătăţii privind legalizarea consumului de canabis.
  • Criticii îl acuză pe ministrul Karl Lauterbach că ignoră problemele de sănătate şi protecţia tinerilor.
  • Miniştrii de Interne din landurile Nordrhein-Westfalen şi Saxonia au criticat planurile Guvernului cancelarului social-democrat Olaf Scholz.

Guvernul Germaniei a definitivat, miercuri, proiectul de lege elaborat de ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach, privind legalizarea consumului de canabis. Acesta va fi propus spre votul Parlamentului din Germania.

Este vorba despre un moment crucial al unei politici privind canabisul care din păcate a eşuat”, a declarat Karl Lauterbach, citat de publicaţia Süddeutsche Zeitung. Ministrul susține că trebuie contracarate activităţile de pe piaţa neagră a drogurilor. De aceea, este necesară o legalizare controlată, printr-o lege care să aibă simţul proporţiilor”, a subliniat ministrul german al Sănătăţii.

Lauterbach, acuzat că ignoră protecția tinerilor

Criticii îl acuză pe Lauterbach că ignoră problemele de sănătate şi protecţia tinerilor. Protejarea copiilor şi a tinerilor este o componentă centrală a proiectului legislativ. În cazul persoanelor aflate în creştere, creierul poate fi afectat permanent de consum”, a admis ministrul german al Sănătăţii.

Recomandări

LIDERII RESPING PLANUL LUI PUTIN
EXCLUSIV ALEPH NEWS - MEDIAFAX
ELVEȚIA ÎNVINGE UNGARIA LA EURO
JOE ALWYN „DĂ DIN CASĂ"
FRANCEZII PROTESTEAZĂ
ÎNCEPE EURO 2024

Canabisul va fi eliminat de pe lista substanţelor interzise. Deţinerea a 25 de grame de canabis nu va fi sancţionată, iar cel mult trei plante de canabis vor putea fi cultivate. Totuşi, canabisul nu va ajunge în magazine, întrucât legislaţia Uniunii Europene interzice acest lucru. Asociaţiile care cultivă canabis îl vor putea oferi în cluburi în scop recreaţional, în cantităţi de până la 25 de grame pe zi şi 50 de grame pe lună, în cluburi care vor putea avea cel mult 500 de membri.

De asemenea, vor fi fixate reguli suplimentare pentru şoferi. Proiectul urmează să fie supus dezbaterii şi aprobării în Bundestag şi Bundesrat.

Oficiali regionali: Va fi pierdut controlul asupra consumului

Miniştrii de Interne din landurile Nordrhein-Westfalen şi Saxonia, Herbert Reul şi Armin Schuster, membri ai formaţiunii de opoziţie Uniunea Creştin-Democrată (CDU), au criticat planurile Guvernului cancelarului social-democrat Olaf Scholz.

Prin această lege va fi pierdut total controlul asupra consumului de canabis”, au avertizat cei doi oficiali, citaţi de postul RND şi de publicaţia Die Welt.

Herbert Reul a atras atenţia că sarcinile autorităţilor vor fi complicate, nu simplificate. Legea are un număr mare de reguli şi interdicţii. Toate acestea vor trebui verificate, iar încălcările vor trebui sancţionate”, a subliniat el.

Citește și: