• Mai multe țări iau acum măsuri pentru a limita utilizarea excesivă a marilor platforme de socializare.
  • UE ia măsuri prin Legea privind serviciile digitale.
  • China dorește să limiteze timpul petrecut în fața ecranelor la 40 de minute pentru copiii cu vârsta sub opt ani.

Ochi sticloși. Răspunsuri monosilabice. Ticăitul constant al sunetelor care ies din difuzoarele unui smartphone. Este o scenă familiară pentru părinții din întreaga lume, care se luptă cu utilizarea internetului de către copiii lor. Mai multe țări iau acum măsuri pentru a limita utilizarea excesivă – și potențial dăunătoare – a marilor platforme de socializare precum Facebook, Instagram și TikTok.

UE are propriile planuri în acest sens. Aceasta ia măsuri prin Legea privind serviciile digitale care, de la sfârșitul acestei luni, va obliga cele mai mari platforme online – TikTok, Facebook, Youtube – să își deschidă sistemele pentru a fi supuse controlului Comisiei Europene și să demonstreze că fac tot posibilul pentru a se asigura că produsele lor nu dăunează copiilor. Sancțiunea pentru nerespectarea legii este o amendă consistentă, de până la șase procente din veniturile anuale globale ale companiilor.

China impune limite

China dorește să limiteze timpul petrecut în fața ecranelor la 40 de minute pentru copiii cu vârsta sub opt ani, în timp ce statul american Utah a impus o interdicție digitală pentru minori și consimțământul părinților pentru utilizarea rețelelor sociale. Franța a vizat producătorii, cerându-le să instaleze un sistem de control parental care poate fi activat atunci când dispozitivul este pornit.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
NOU TERMINAL PE AEROPORTUL ORADEA
A.I.-UL AJUTĂ LA FERTILIZAREA IN VITRO
OZEMPIC E OUT

Citește și: