• FDA a aprobat primul vaccin împotriva virusului sincițial pentru femeile însărcinate, astfel încât copiii lor să se nască protejați.
  • Virusul sincițial respirator este un virus care se transmite pe cale respiratorie prin picăturile expulzate în aer prin tuse sau strănut.
  • Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor trebuie să emită recomandări pentru utilizarea vaccinului.

FDA a aprobat luni primul vaccin împotriva virusului sincițial respirator pentru femeile însărcinate, astfel încât copiii lor să se nască protejați împotriva acestei infecții, scrie The Guardian.

Virusul sincițial respirator este un virus ARN monocatenar, care se transmite pe cale respiratorie prin picăturile expulzate în aer prin tuse sau strănut, numite picături Flügge.

Boala este cunoscută pentru că umple spitalele cu bebeluși care sunt afectați de virus în fiecare toamnă și iarnă. Administrația pentru Alimente și Medicamente a autorizat vaccinul maternal de la Pfizer pentru a se proteja împotriva unui caz sever atunci când bebelușii sunt cei mai vulnerabili, respectiv de la naștere până la vârsta de șase luni.

Recomandări

SURSE: CIUCĂ DEMISIONEAZĂ
ALEGERI 2024
GEOANĂ RUPE TĂCEREA
VIAȚA DUPĂ EXIT POLL
MESAJUL LUI CIUCĂ
LASCONI ARE 18%

Care sunt demersurile

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor trebuie să emită recomandări pentru utilizarea vaccinului, denumit Abrysvo, în timpul sarcinii. „Vaccinarea maternă este o modalitate incredibilă de a proteja copiii”, a declarat Dr. Elizabeth Schlaudecker de la Spitalul de Copii din Cincinnati, cercetător în cadrul studiului internațional al Pfizer privind vaccinul.

Numai în SUA, între 58.000 și 80.000 de copii mai mici de cinci ani sunt spitalizați în fiecare an, iar câteva sute mor, din cauza virusului respirator sincițial. Studiul realizat de Pfizer a fost făcut pe aproape 7.400 de femei însărcinate. Vaccinarea maternă nu a prevenit infecția ușoară cu virusul, dar s-a dovedit a fi 82% eficientă în prevenirea unui caz sever în primele trei luni de viață ale bebelușilor. La vârsta de șase luni, vaccinul s-a dovedit încă 69% eficient împotriva bolii severe.

Citește și: