• Donald Trump spune că plănuiește să se predea joi la un tribunal din statul Georgia.
  • Un judecător din Atlanta care supraveghează cazul fostului președinte american a stabilit o cauțiune de 200.000 de dolari.
  • Donald Trump neagă 13 acuzații, inclusiv un proces de șantaj și de declarații false.

Fostul președinte american Donald Trump planuiește să se predea joi la un tribunal din statul Georgia pentru procesul alegerilor din 2020, scrie BBC.

Un judecător din Atlanta care supraveghează cazul fostului președinte a stabilit o cauțiune de 200.000 de dolari, iar acordul propus de judecător spune că Donald Trump poate rămâne liber până la proces atât timp cât nu încearcă să amenințe sau să intimideze martorii.

„Cele de mai sus includ, fără a se limita la acestea, postări pe rețelele sociale sau repostări ale postărilor făcute de o altă persoană pe rețelele sociale”, conform ordinului judecătoresc.

Recomandări

25 DE PERSOANE MOR ÎN URMA TAIFUNULUI GAEMI
BIDEN: MĂ RETRAG PENTRU DEMOCRAȚIE
NETANYAHU VREA O GAZA DEMILITARIZATĂ
KAMALA, SHOW ME THE MONEY!
ZBORURI OPRITE PE AEROPORTUL DIN FRANKFURT
ALARMA SUNĂ DIN NOU LA TULCEA

Donald Trump neagă 13 acuzații

Donald Trump neagă 13 acuzații, inclusiv un proces de șantaj și de declarații false. „Acuzatul nu va efectua niciun act pentru a intimida orice persoană despre care știe că este coacuzat sau martor în acest caz sau pentru a obstrucționa în vreun alt mod administrarea justiției”, conform documentelor judiciare.

Procurorii implicați au propus ca procesul să înceapă pe 4 martie 2024, în timp ce avocaţii lui Donald Trump au cerut ca procesul să înceapă în 2026.

„Vă vine să credeți? Voi merge joi în Atlanta, Georgia, pentru a fi arestat de un procuror districtual”, a scris Donald Trump pe platforma Truth Social. El a sugerat că condițiile de eliberare pe cauțiune arată că procurorul trebuia să se fi gândit că acesta ar putea să fugă din SUA.

Citește și: