• ISGlobal Health: Actualele niveluri de poluare a aerului duc la îmbolnăvirea multor oameni.
  • În 2022, 98% din europeni trăiau în zone cu concentrație de particule fine peste limitele OMS.
  • Nivelul de poluare este foarte ridicat în București, Atena, Paris și zone metropolitane.

Europenii respiră aer cu un grad de poluare mult peste limitele recomandate de OMS. Concret, aceasta înseamnă că aproape toți locuitorii Europei inspiră aer murdar, care este responsabil pentru numeroase decese: poluarea aerului crește riscul bolilor respiratorii și cardiace și scade speranța de viață.

Uniunea Europeană ia în considerare înăsprirea normelor privind calitatea aerului. Octavian Berceanu, specialist Politici Publice de Mediu și fost Șef al Gărzii de mediu, vorbește la Știrile Aleph News despre problema calității aerului.

„Orașele în care avem un trafic intens sau o industrializare puternică resimt profund calitatea aerului. Însă ele sunt concentrate în Polonia, nordul Italiei, România și Bulgaria. Aici sunt cele mai poluate orașe din Europa”, a spus Octavian Berceanu la Aleph News.

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!

„Trebuie să ne uităm cum sunt încălzite aceste orașe: dacă sunt centrale de apartament sau centrale care funcționează pe cărbune, așa cum avem cazul Poloniei. Traficul intens în centrul orașului, unde nu prea există spații verzi. Un exemplu aș putea da chiar București, unde avem un trafic foarte aglomerat fără a avea spații verzi adecvate la care adăugăm și industria din proximitatea orașelor” a mai adăugat Octavian Berceanu.

Citește și: