• Transfuziile cu sânge tânăr. Acestea par să poată încetini procesul de îmbătrânire și ne-ar putea ajuta să trăim mai mult.
  • Studiul indică faptul că indivizii mai tineri pot avea componente specifice vârstei în sânge care contribuie la vitalitate.

Proverbul „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte” s-ar putea adeveri. Cercetările ne oferă noi tratamente împotriva îmbătrânirii.

Transfuziile cu sânge tânăr. Acestea par să poată încetini procesul de îmbătrânire și ne-ar putea ajuta să trăim mai mult. Cercetările au început pe șoareci, astfel s a descoperit că atunci când amestecă sângele unui șoarece tânăr cu cel al unuia bătrân, se poate întârzia îmbătrânirea la nivel celular şi se poate prelungi durata de viață a șoricelului mai în vârstă cu până la 10%.

Studiul indică faptul că indivizii mai tineri pot avea componente specifice vârstei în sânge care contribuie la vitalitate.

Recomandări

CNN: HAGA CERE ARESTAREA LUI NETANYAHU
RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?
TRUMP „ÎNGHEAȚĂ” ÎN TIMPUL DISCURSULUI
CINE E MUHAMMAD MUKHABAR?

Procesul a scăzut semnificativ vârsta epigenetică a sângelui și a țesutului hepatic la șoarecii mai în vârstă şi a indus modificări ale expresiei genice care contracarează îmbătrânirea.

Aceste modificări se aseamănă cu beneficiile observate în cazul măsurilor de prelungire a duratei de viață, cum ar fi limitarea aportului caloric. Efectele de întinerire au persistat chiar şi la două luni după separare.

Citește și: