• Bărbatul a murit după ce a fost împins la pământ
  • Confruntarea dintre bărbatul care a murit și cel care l-a împins a avut loc din cauză că acesta din urmă nu voia sa poarte mască
  • Cazul nu este singular. Mai mulți oameni au murit după ce au fost implicați în altercații legate de purtarea măștii

Rocco E Sapienza, în vârstă de 80 de ani, s-a luat la ceartă cu patronul unui bar din New York, pe 26 septembrie, deoarece nu purta mască, au declarat anchetatorii, citați de The Guardian.

Donald M Lewinski, în vârstă de 65 de ani, l-a împins pe Sapienza, care a căzut și s-a lovit cu capul pe podea, a spus procurorul de caz, John Flynn.

Sapienza a intrat în comă și în cele din urmă a murit la 1 octombrie. Lewinski este acum acuzat de ucidere din culpă.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Avocatul lui Lewinski, Barry Covert, a declarat că va pleda nevinovat și a numit moartea lui Sapienza drept „o tragedie”, conform unui e-mail transmis jurnaliștilor de la Associated Press.

Acest caz este cel mai recent dintr-o serie de confruntări fatale ce au avut loc în întreaga lume din cauza purtării măștilor, de la începutul pandemiei.

În luna mai, un agent de pază dintr-un magazin din America a fost împușcat mortal după ce a refuzat accesului unui client fără mască.

În iulie, un șofer francez de autobuz a intrat în moarte cerebrală și ulterior a murit după ce a fost atacat pentru că a refuzat să lase un grup de oameni care nu purtau măști să urce în autobuz.