• La începutul acestui an, platforma a retras o piesă care conținea voci clonate de AI ale artiștilor Drake și The Weeknd.
  • Va fi dificil”, a spus el când a fost întrebat despre provocarea cu care se confruntă industria.
  • Hozier a declarat că va lua în considerare posibilitatea de a intra în grevă din cauza amenințării pe care AI o reprezintă pentru profesia sa.

Șeful Spotify spune că nu intenționează să interzică complet conținutul creat de inteligența artificială de pe platforma de streaming muzical. La începutul acestui an, platforma a retras o piesă care conținea voci clonate de AI ale artiștilor Drake și The Weeknd.

Daniel Ek a declarat pentru BBC că există utilizări valide ale tehnologiei în crearea de muzică – dar AI nu ar trebui să fie folosită pentru a imita artiști umani fără consimțământul acestora. El a spus că utilizarea inteligenței artificiale în muzică va fi probabil dezbătută timp de mulți, mulți ani”. Ek, care vorbește rar cu presa, a spus că vede trei găleți” de utilizare a inteligenței artificiale:

  • instrumente precum auto-tune, care îmbunătățesc muzica, pe care el le consideră acceptabile
  • instrumente care imită artiștii, ceea ce nu este acceptabil
  • o zonă de mijloc mai controversată, în care muzica creată de AI este în mod clar influențată de artiștii existenți, dar nu îi imită în mod direct.

Va fi dificil”, a spus el când a fost întrebat despre provocarea cu care se confruntă industria. Deși AI nu este interzisă sub toate formele pe platformă, compania nu permite ca conținutul său să fie folosit pentru a antrena un model de învățare automată sau de AI, model care poate produce apoi muzică.

Recomandări

RAISI ȘI DELEGAȚIA AU MURIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?

Artiștii se pronunță din ce în ce mai mult împotriva utilizării IA în industriile creative. Luna trecută, muzicianul irlandez Hozier a declarat că va lua în considerare posibilitatea de a intra în grevă din cauza amenințării pe care AI o reprezintă pentru profesia sa.

Citește și