• Astronautul american Frank Rubio și cei doi colegi ruși cosmonauți, au aterizat cu parașuta în Kazahstan, la bordul capsulei rusești Soyuz MS-23.
  • Rubio este primul astronaut american care stabilește un record pentru cea mai lungă perioadă petrecută în spațiu.
  • Nava lor a fost decuplată de la Stația Spațială Internaționă miercuri, la 6 luni distanță de data inițială a întoarcerii.

Astronautul american Frank Rubio și cei doi colegi ruși cosmonauți, au aterizat cu parașuta în Kazahstan, la bordul capsulei rusești Soyuz MS-23. Sosirea celor 3 marchează o călătorie de 371 de zile petrecute în spațiu, în urma descoperirii unei scurgeri de lichid de răcire provenind de la cursa sa inițială. Echipajul era programat să stea doar 6 luni în microgravitație.

Rubio este primul astronaut american care stabilește un record pentru cea mai lungă perioadă petrecută în spațiu. Misiunea lui Rubio nu a stabilit doar un nou record pentru americani, ci i-a adus și mai multe premiere notabile pentru el.

Recomandări

ȘOIGU VA FI ÎNLOCUIT
ROBOȚII DEVIN TOT MAI PREZENȚI ÎN CHINA
143 DE PERSOANE MOR ÎN BRAZILIA
CUM TE ADRESEZI TINERILOR
GOOGLE ȘI HARVARD FAC ECHIPĂ
ARABIA VREA ÎN CARTEA RECORDURILOR DIN NOU

După ce a făcut prima călătorie de când a fost selectat ca astronaut al NASA, el a devenit și primul astronaut de origine salvadoriană care a călătorit pe orbita joasă a Pământului.

Nava lor a fost decuplată de la Stația Spațială Internaționă miercuri, la 6 luni distanță de data inițială a întoarcerii. Aceasta a zburat în jurul orbitei planetei, ca mai apoi să intre în atmosfera Pământului.  

Citește și: