• Inima imprimată 3D ar putea salva vieți. Universitatea Standford lucrează la metoda bioprinting pentru a putea implanta o inimă artificială în corpul uman.
  • Transplantul poate salva vieți, dar bolnavii se lovesc mereu de liste lungi de așteptare și șanse mari de respingere.
  • Estimările arată că în următorii 5 ani se vor începe testele pe animale, după care, vor începe și testele clinice pe oameni.

Inima imprimată 3D ar putea salva vieți. Universitatea Standford lucrează la metoda bioprinting pentru a putea implanta o inimă artificială în corpul uman.

Transplantul poate salva vieți, dar bolnavii se lovesc mereu de liste lungi de așteptare și șanse mari de respingere. Într-un pas major către crearea de noi organe la cerere, oamenii de știință de la Stanford au primit acum finanțare de 26,3 miliaone de dolari, pentru a încerca imprimarea 3D a unei inimi umane.

Riscul respingerii de către sistemul imunitar al unui organ transplantat este foarte ridicat, așadar, acum oamenii de știință vin cu o soluție ideală și anume, cu ajutorul celulelor stem și a imprimării 3D să se realizeze un organ sănătos, complet compatibil cu organismul pacientului, astfel, riscul de respingere fiind diminuat drastic.

Recomandări

ELICOPTERUL LUI RAISI S-A PRĂBUȘIT
CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ RAISI A MURIT
CINE ESTE EBRAHIM RAISI?
VERSTAPPEN IA MARELE PREMIU LA IMOLA
DE CE E ROȘU PORTRETUL REGELUI?

Echipa intenționează să utilizeze o bancă automată de bioreactoare pentru a crește toate tipurile de celule necesare pentru a produce o inimă umană. Ei vor să ajungă să imprime o inimă gata de transplant, o dată la două săptămâni.

Estimările arată că în următorii 5 ani se vor începe testele pe animale, după care, vor începe și testele clinice pe oameni.

Citește și: