• Peste 100 de civili, inclusiv femei și copii, au fost răpiți de Hamas, potrivit Ambasadei Israelului în SUA.
  • Gaya Kalderon, în vârstă de 21 de ani, din Tel Aviv, își exprimă disperarea pentru familia sa răpită în satul Nir Oz din sudul Israelului.
  • Răpirea familiei sale, inclusiv a tatălui și a fraților mai mici, lasă-o fără speranță și îngrozită de situația dramatică în care se află.

Ambasada israeliană în Statele Unite a declarat că atât femei, cât și copii se numără printre cei peste 100 de soldați și civili răpiți de luptătorii Hamas și că situațiile active de luare de ostatici sunt „în curs de desfășurare”, scrie Sky News.

Gaya, care are 21 de ani, locuiește în Tel Aviv. Mare parte din familia ei se află în Nir Oz, situat în sudul Israelului.
„Tot ce am în viața mea, familia mea, lipsește”, a declarat Gaya Kalderon.

„Sunt îngrozită de fotografii și nu-mi vine să cred ce văd. Mă simt ca într-un film de groază care nu s-ar fi adeverit niciodată. Dar s-a întâmplat”.

Recomandări

KAMALA CONTRA TRUMP
CINE A SABOTAT ISRAELUL?
EMINEM ÎL INTRODUCE PE OBAMA
GEORGIA ARE SAH MAT
MACRON SE VEDE CU ORBAN
MODI VREA PACEA

Sâmbătă dimineața, forțele Hamas au pătruns în sat.

„Am fost îngrozită să mă trezesc sâmbătă dimineața și să primesc mesaje de genul „teroriștii sunt în dormitorul meu” și sora mea de 16 ani să-mi scrie: „Sunt atât de speriată”.”

Tatăl ei, Offer, sora ei de 16 ani, Sahar, și fratele ei, Erez, în vârstă de 10 ani, au fost răpiți din casele lor de către Hamas.
„Nu știu ce s-a întâmplat cu tatăl meu care m-a crescut sau cu frații mei mai mici pe care am încercat să-i protejez toată viața mea. Iar acum nu mai pot face nimic”.

Citește și