• Chifu: Pentru un public smart, dezbaterea a fost nemaipomenită
  • Chifu: A fost un joc al staff-urilor, cu teme ocolite, non-răspunsuri, cu atacuri
  • Atacul cel mai dur din timpul dezbaterii, crede analistul, este faptul că Joe Biden s-a opus executării lui Bin Laden

Analistul de politică externă Iulian Chifu a făcut, la Aleph News, o analiză asupra primei confruntări dintre candidații pentru fotoliul de vicepreședinte al SUA. El nu a spus dacă există un câștigător clar după această debatere, catalogând discuția drept „un joc de șah”.

Este un joc al staff-urilor, sunt teme ocolite, non-răspunsuri, atacuri. Mike Pence de aceea este vicepreședinte – se vede greutatea, substanța, decența. El joacă cu propriul electorat”, a explicat Chifu.

Analistul a adăugat că Harris și-a „jucat propriul rol: a atact pe minorități și pe faptul că nu există judecători de culoare în Curtea de Justiție

Recomandări

A.I. NEWS
ULTIMATUM PENTRU HAMAS
CÂT INVESTESC PARTIDELE ÎN PROPAGANDĂ
UNDE MERGE REGELE CHARLES
MACRON A IEȘIT LA ATAC
FERRARI LANSEAZĂ UN NOU BOLID

Atacul cel mai dur din timpul dezbaterii, crede Chifu, este faptul că Joe Biden s-a opus executării lui Bin Laden.

„Pentru un public smart, dezbaterea a fost nemaipomenită. Mai multă substanță, mai multe argumente. Kamala Harris nu l-a apărat pe Biden pe teme punctuale niciodată. A urmat strict ce i-a scris staff-ul”, a explicat Iulian Chifu, la Aleph News.

El spune că s-a putut vedea foarte bine care sunt cele două teme de campanie: „unitate versus președinte polarizant, care aduce ură în America”.

Am văzut o Kamala Harris care își pregăteste candidatura la președinția SUA”, a conchid analistul de politică externă.

Vicepreședintele în exercițiu, Mike Pence, și partenera de campanie a lui Joe Biden, Kamala Harris, s-au duelat în noaptea de miercuri spre joi (ora României), în vederea alegerilor prezidențiale de pe 3 noiembrie, în prima și singura lor dezbatere televizată. Întâlnirea lor a atras un interes major în acest moment, mai ales după ce actualul președinte al SUA s-a îmbolnăvit de COVID-19.