• Echipa care concurează în prezent sub numele de Scuderia AlphaTauri a avut câteva alte înfățișări de-a lungul anilor.
  • A fost redenumită Toro Rosso și a devenit echipa-soră a Red Bull Racing.
  • Noul director executiv al echipei, Peter Bayer, a confirmat acum că noua identitate” a echipei a fost decisă.

Două dintre cele 10 echipe de Formula 1 vor suferi o schimbare de nume înainte de sezonul 2024 – una mai dramatică decât cealaltă. Astfel, eforturile de branding și acordurile de sponsorizare profitabile declanșează în mod regulat schimbări de identitate pentru echipele de curse de pe grila de start – unele mai des decât altele.

Echipa care concurează în prezent sub numele de Scuderia AlphaTauri a avut câteva alte înfățișări de-a lungul anilor. A început ca Minardi și a concurat în campionatul mondial timp de 20 de ani sub acest nume înainte de a fi vândută către Red Bull GmbH, informează Mirror UK.

A fost redenumită Toro Rosso și a devenit echipa-soră a Red Bull Racing, folosită pentru a recruta tineri piloți de la academia sa. Din 2020 a concurat sub numele mărcii de îmbrăcăminte a companiei AlphaTauri, dar acest aranjament se va încheia la încheierea acestui sezon.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
A.I. ÎN MUZEE
CUM E VREMEA ÎN ROMÂNIA?
CE FACEM CU SISTEMUL PATRIOT

Noul director executiv al echipei, Peter Bayer, a confirmat acum că noua identitate” a echipei a fost decisă. Dar a rămas rezervat în privința noului nume pe care îl va adopta echipa. Discuțiile merg foarte bine, din păcate, nu pot dezvălui încă care va fi numele”, a declarat el. Acționarii au decis asupra identității echipei, ne vom apropia puțin mai mult de familia Red Bull. Este o perioadă incitantă să vezi cum se naște o echipă de Formula 1, este o experiență unică, sunt foarte fericit să trăiesc așa ceva.”

O revenire la Toro Rosso a fost exclusă încă de la începutul procesului. În schimb, echipa a purtat discuții cu mărci de renume pentru un potențial acord comercial profitabil. Hugo Boss a fost puternic legat, în timp ce rapoarte recente au indicat, de asemenea, Adidas ca potențial sponsor principal.

AlphaTauri nu este singura echipă care trece printr-o schimbare de nume în acest moment. Echipa Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team este, de asemenea, pregătită pentru o mică schimbare de identitate, deși aceasta va fi mult mai puțin vizibilă, constructorul de automobile emblematice fiind în continuare marca principală implicată.

Citește și: