• După două milenii, primul cuvânt complet dintr-unul dintre papirusurile antice nedeschise a fost decodificat cu ajutorul tehnologiei informatice și al inteligenței artificiale avansate.
  • Cuvântul „πορφυρας” sau „porphyras”, care este cuvântul grecesc pentru violet, a fost găsit mai întâi de studentul la informatică de la Universitatea Nebraska Luke Farritor.
  • Aproximativ 1.100 de suluri carbonizate, denumite acum sulurile Herculaneum, au fost recuperate dintr-o clădire despre care se credea că este casa socrului lui Julius Caesar.

După două milenii, primul cuvânt complet dintr-unul dintre papirusurile antice nedeschise a fost decodificat cu ajutorul tehnologiei informatice și al inteligenței artificiale avansate, potrivit unui anunț făcut de o echipă de cercetători care a lansat „Vesuvius Challenge”, o competiție concepută. pentru a accelera descoperirile făcute pe suluri, scrie CNN.

Cuvântul „πορφυρας” sau „porphyras”, care este cuvântul grecesc pentru violet, a fost găsit mai întâi de studentul la informatică de la Universitatea Nebraska Luke Farritor, care a participat la concurs, care solicită concurenților să aplice o tehnică cunoscută sub numele de „virtual”. wrapping” la două suluri rulate lansate pe site, în încercarea de a descifra cuvintele ascunse.

Recomandări

FICO ÎȘI REVINE DUPĂ ATAC
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"
URSULA INVESTIGHEAZĂ DIN NOU META
ÎN CHINA ÎȚI IEI LIBER DACĂ EȘTI TRIST
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
A.I. ÎN MUZEE

Erupția din anul 79 d.Hr. a lui Vezuvius, un vulcan situat lângă Napoli, Italia, a acoperit vechile orașe romane Pompei și Herculaneum în noroi vulcanic. Herculaneum și sulurile au rămas îngropate până la redescoperirea accidentală a orașului de către un muncitor care fora un puț la începutul anilor 1700, potrivit Societății Herculaneum.

Aproximativ 1.100 de suluri carbonizate, denumite acum sulurile Herculaneum, au fost recuperate dintr-o clădire despre care se credea că este casa socrului lui Julius Caesar, potrivit Universității din Kentucky. Colecția este denumită singura bibliotecă cunoscută la scară largă din antichitatea clasică.

Citește: